Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Creatief ondernemen en omgaan met kansen in tijden van corona
vrijdag 18 september 14:00

Ondernemen in coronatijd kan best lastig zijn, al helemaal als je juist in deze tijd een concept realiseert waarbij een vakantiebeleving en het uitgaansgevoel gecombineerd worden met een sportschool. Klinkt onmogelijk?

BoutiqueGym ging niet bij de pakken neerzitten en is op creatieve wijze met deze tijd om gegaan, en inmiddels groeit deze unieke sportclub en kijkt het bedrijf met een positief en enthousiast gevoel naar de toekomst.

Eet Beweeg Ontspan bestaat inmiddels al een aantal jaren als een personal trainingsstudio, eerst in Maastricht aan de Wilhelminasingel en sinds drie jaar in een vernieuwde locatie aan de Avenue Ceramique. Gedurende deze periode is het bedrijf gegroeid van een team met drie trainers en enkele tientallen klanten naar een volwassen bedrijf met inmiddels tien personal trainers en elke week honderden klanten die aan zichzelf werken.

Vernieuwd concept

Eet Beweeg Ontspan wilde vanaf dat moment vernieuwen om zo nog meer mensen te kunnen helpen op weg naar een gezonder en beter leven, en zo is het concept van een groepslescentrum ontstaan. Binnen dit concept waren een aantal dingen heel belangrijk voor Gerda en haar team. Zo moet het gevoel van luxe en aandacht voor details altijd voorop blijven staan, ook wanneer er niet één-op-één gewerkt kan worden. Daarnaast is ook het sociale aspect heel belangrijk, leden moeten het leuk en gezellig kunnen vinden om te gaan sporten. Als laatste maar wellicht als allerbelangrijkste is de technische kwaliteit van de trainingen heel erg belangrijk.

Vanuit de redenatie van een personal training is Eet Beweeg Ontspan vervolgens zelf groepslessen gaan ontwikkelen, die elke keer anders zijn. Andere oefeningen zodat elke training steeds weer anders is, maar wél volgens een vaste herkenbare structuur. Zo blijf je als lid van deze sportclub continu uitgedaagd, blijft het mentaal verfrissend en blijf je ook vooruitgang boeken. Dit concept is verder nergens op deze manier tot uiting gebracht, in grote steden bestaat wel al langer het concept van high end sportclubs, maar Boutique Gym is er voor echte Maastrichtenaar die oog heeft voor het sociale aspect. 

Realisatie 

Met dit concept ontwikkeld is team Eet Beweeg Ontspan gedurende een periode van een jaar begonnen aan de realisatie van het project aan de Athoslaan in Maastricht. Vrijwel elk uur vrije tijd werd in het project gestoken, waarna in februari 2020 het moment eindelijk daar was dat Boutique Gym de deuren kon openen. Na enkele weken proefdraaien ging uiteindelijk begin maart de sportclub écht van start. 

COVID-19 

En toen sloeg het noodlot toe, zoals voor zoveel bedrijven in diverse sectoren in Nederland kwam de crisis omtrent het coronavirus voor Boutique Gym niet op het best denkbare moment, want na amper twee weken open te zijn geweest moesten de deuren alweer dicht. Maar juist daardoor ontstond er ook iets moois, want door creatief denken en vooral uitgaan van wat er wél mogelijk is, kon er gaandeweg de laatste maanden steeds meer gerealiseerd worden. Creatief omgaan en kansen zien Na een periode van creatieve outdoor trainingen, is Boutique Gym alweer bijna twee maanden écht geopend. Ook weer met creatieve aanpassingen, want door de manier waarop het bedrijf is ingericht is het niet mogelijk om bij wijze van spreken even een spinningfiets anderhalve meter te verplaatsen. Dat betekende een ding: opnieuw terug naar de tekentafel en weer het maximale van de creativiteit van Gerda en haar team vragen. 

In de toekomst is gezondheid heel belangrijk. Op sociaal vlak is momenteel helaas niet veel mogelijk, waardoor veel mensen de behoefte hebben aan een sociaal uitje. Boutique Gym speelt daar perfect op in door het gevoel van een vakantiesfeer, discotheek en sportschool met elkaar samen te brengen door de totaalbeleving te creëren door een combinatie van lichtshows, geurbeleving en een tot in het laatste detail afgewerkte sportclub.

Voor meer informatie zie: https://eetbeweegontspan.nl/

 

 

 

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

BoutiqueGym

Eet Beweeg Ontspan

Het weer in Limburg
maandag 26 oktober 09:00 Zwaar bewolkt Maastricht 9.4 °C ZZW 3 Min: 8 Max: 13
Evenementen