Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Derde corona-testlocatie in Zuid-Limburg geopend
vrijdag 18 september 10:30

De nieuwe testlocatie aan het parkeerterrein van de Demertdwarsstraat in Maastricht is deze week geopend. Deze nieuwe locatie is een vervanging van de tijdelijke testlocatie bij het MECC in Maastricht, welke voornamelijk werd ingezet voor het testen van studenten.

Vorige week opende ook de testlocatie op het Megalandterrein in Landgraaf. Met de komst van twee nieuwe corona-testlocaties speelt de GGD Zuid Limburg in op de toenemende vraag naar testen. De dagelijkse testcapaciteit stijgt hiermee naar 2.500 testen per dag. Het tempo waarin men de komende periode kan opschalen is afhankelijk van de beschikbare laboratoriumcapaciteit.

Testlocaties op 3 centraal gelegen locaties

Door drie testlocaties op centraal gelegen locaties in Zuid-Limburg (Urmond, Landgraaf en Maastricht) verkleinen wij de reisafstand voor onze inwoners. Wij hopen zo de drempel voor een coronatest te verlagen. De testlocaties zijn zeven dagen per week geopend. Bezoekers kunnen alleen getest worden na het maken van een afspraak. Het is van belang dat men zich alleen laat testen als men klachten heeft die kunnen passen bij het coronavirus.

Te voet, per fiets of auto?

Deze nieuwe locaties zijn – net zoals Urmond – een ‘drive-through’ testlocatie, waar inzittenden van vier auto’s tegelijkertijd kunnen worden getest. Tevens kan men hier te voet of per fiets terecht. Voor kinderen is er op alle drie de locaties een speciale kinderteststraat ingericht. Kinderen krijgen daar extra uitleg over de test en er wordt meer tijd voor hen vrij gemaakt. Zowel de nieuwe teststraten als de huidige teststraat in Urmond worden geheel winterproof gemaakt.

Adresgegevens testlocaties 

Bezoekers kunnen alleen getest worden na het maken van een afspraak

Urmond: Van Der Valk Hotel Stein-Urmond, Mauritslaan 65, 6129 EL Urmond 

Maastricht: Demertdwarsstraat 30, 6227 AK Maastricht 

Landgraaf: Pinkpop-Plein 1, 6372 XC Landgraaf

 

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Coronavirus

Het weer in Limburg
zondag 25 oktober 11:15 Zwaar bewolkt en regen Maastricht 12.5 °C ZZW 4 Min: 12 Max: 14
Evenementen