Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Politie schrijft meer boetes uit voor opgevoerde scooters
vrijdag 18 september 13:00

De politie heeft vorig jaar fors meer Limburgers met een opgevoerde brom- of snorfiets beboet. In totaal werden in onze provincie 391 'opvoerboetes' uitgedeeld. Dat is bijna een verdubbeling. In 2018 waren dat er namelijk 196.

In Maastricht werden vorig jaar de meeste opvoerboetes uitgedeeld: 247. Het ging om 224 opgevoerde snorfietsen en 23 opgevoerde bromfietsen. In totaal werd er in Maastricht  27.918 euro aan opvoerboetes geïnd. De kans op een controle en/WOK melding zijn aanmerkelijk toegenomen door uitbreiding van het aantal bromfietsen en scooters. De politie voert daarom ook regelmatig controles uit op deze voertuigen.

Heb je zo'n politiecontrole gehad en was je scooter bijvoorbeeld te snel of maakt hij te veel lawaai? Dan kun je een zogenaamde Wok-melding krijgen. WOK staat voor Wacht Op Keuring. De Politie meldt bij de RDW dat je scooter niet meer aan de wettelijke eisen voldoet. Dit betekent dat je scooter in de originele staat moet worden teruggebracht en opnieuw door de RDW moet worden gekeurd. Je scooter heeft nu een WOK-status, het kentekenbewijs is ingetrokken en je mag er niet mee doorrijden. Daarnaast krijg je vaak ook nog een boete.

Let op en zorg dat je scooter in orde is. Voer je scooter niet op en hou je aan de toegestane snelheid. Ga veilig het verkeer in... in het belang van jezelf en alle weggebruikers, want veiligheid gaat voor alles.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Bekeuring

Het weer in Limburg
zondag 25 oktober 12:06 Zwaar bewolkt en regen Maastricht 12.2 °C ZZW 4 Min: 12 Max: 14
Evenementen