Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Prijswinnende violiste Daria Spiridonova geeft concert in Maastricht
donderdag 24 september 12:00

Maar liefst twee prijzen won de jonge violiste Daria Spiridonova in 2019 op het internationale H.I.F. Biber-concours in Oostenrijk, waar ze werd geprezen om zowel haar technische excellentie als haar waardevolle interpretatie van Oostenrijkse barokmuziek.

Met een veelzijdig programma gewijd aan het toprepertoire uit de solovioolliteratuur is deze jonge leeuw met een hart voor oude muziek nu ook te ontdekken op Nederlandse podia. Op zaterdag 10 oktober speelt de violiste een programma vol barokke vioolvirtuositeit in Sint-Janskerk.

In haar tourneeprogramma laat Spiridonova de viool in duizend talen zingen. Haar intense zoektocht naar repertoire van topniveau leidde onder meer naar suites van Tartini en Vilsmayr, twee legendarische vioolvirtuozen van de barok, en de zelden uitgevoerde Capricci van componist-astronoom William Herschel. Kers op de taart zijn de Fantasieën van de grote Georg Philipp Telemann, die tot de top van de solovioolliteratuur behoren.

Dit concert maakt deel uit van het Seizoen Oude Muziek. In het Seizoen Oude Muziek presenteren de makers van het Festival Oude Muziek de mooiste muziek uit de middeleeuwen, renaissance en barok, uitgevoerd door topmusici op bijzondere locaties in Nederland en België.

Voor kaarten zie: https://oudemuziek.nl/home/

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:
Het weer in Limburg
vrijdag 27 november 12:20 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 8.0 °C WNW 1 Min: 6 Max: 10
Evenementen