Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Expositie Margot Senden En toen... was het tijd voor Van bij ons
zondag 27 september 08:30

Margot Senden exposeert van 27 september t/m 24 oktober op het priesterkoor van de Dominicanerkerk. De expositie bestaat uit illustraties uit 2 boeken: ‘Van bij ons’ en ‘Floriene kan bijna alles’.

Van bij ons; Volksverhalen uit de 12 provincies

Van de zeemeermin uit Zeeland tot een spookhuis in Friesland, een hoofdloze juffrouw in Limburg tot de witte wieven uit Gelderland: dit boek bundelt de mooiste volksverhalen uit de twaalf Nederlandse provincies. Gebaseerd op oude sagen, mythen en sprookjes, maar ook op nieuwe feiten, laten deze verhalen je het land van vandaag opnieuw ontdekken. De geheimzinnige gebeurtenissen zijn van alle tijden en loeren om de hoek … Op avontuur door de tijd, in eigen land. Voor jong en oud vanaf 9 jaar, met verhalen van Anneriek van Heugten ; Joke Eikenaar ; Li Lefébure ; Suzanne Buis ; Marcel van Driel ; Marion van der Kleij ; Pimm van Hest ; Chris Vegter ; Christien Boomsma ; Femke Dekker; Gonneke Huizing en Joke Reijnders.

Samen met Li Lefébure maakt Margot de boeken over  Elfje Floriene. Het laatste boek “Floriene kan bijna alles” is een grappig en vrolijk boek over geloven in jezelf en in anderen. Voor elfjes vanaf 4 jaar.

Kamperen! Elfje Floriene heeft er veel zin in. Maar Draakje Donatius en Vosje Vigilius willen alles zelf doen. Want de weg zoeken, de tent opzetten, een vuurtje maken: dat zijn stoere jongensdingen. Of toch niet?

Margot over “Van bij Ons”

Het begint vaak met de liefde voor verhalen én geschiedenis, maar ook de liefde voor oude sages, mythes, spookverhalen en sprookjes. Verhalen met een bovennatuurlijk randje. Dat een voorouder bokkenrijder was, heeft daar waarschijnlijk ook wel een rol bij gespeeld. Een directe voorouder van mijn moeders kant, 6 generaties terug. Hij woonde in Schinnen en is volgens de overleveringen opgehangen bij de Lommelberg in 1774.

Er zijn al talloze boeken met volksverhalen verschenen, maar wat ik nou zo jammer vind, is dat iedere keer dezelfde verhalen verteld worden. Hierdoor verdwijnen de minder bekende verhalen naar de achtergrond en worden zelfs vergeten. Daarom wilde ik een boek samenstellen waarin kinderen en volwassenen opnieuw kennis kunnen maken met de prachtige en vooral minder bekende volksverhalen en geschiedenissen die ons land rijk is, zodat ze niet meer vergeten worden en hopelijk keer op keer doorverteld worden.

En als ik daarmee bereik dat dat ik de ontdekker of schrijver in hun wakker maak, dan is mijn opzet helemaal geslaagd. Want met dit boek probeer ik kinderen (en volwassenen) weer aan te zetten om hun eigen omgeving met andere ogen te bekijken, ze nieuwsgierig te maken naar de verhalen uit hun omgeving. Weer luisteren naar al die prachtige verhalen die opa en oma te vertellen hebben.

Bijzonder

Heel bijzonder aan deze bundel blijft het dat elk verhaal zich afspeelt in de provincie waar de auteur woont of geboren is. Die heeft daardoor veel meer binding met de omgeving waar zijn of haar verhaal zich afspeelt, zodat het nog meer verhalen uit onze omgeving worden, van ons, voor ons allemaal.

Een reis door de geschiedenis en Nederland

Dit boek is ook een mooie manier om op reis te gaan door de tijd en ons land. Achterin het boek staan bezoektips. Bij elk verhaal zijn een of meer bezoektips die ook daadwerkelijk een link hebben met het verhaal. Na ieder verhaal is er een ook een feit en fictie pagina met een persoonlijke noot van de schrijver en kom je ook meer over de auteur te weten. Ik vond dat van toegevoegde waarde. Je geeft de lezer dan een extra kijkje achter de schermen.

Margot Senden

In 1968 werd Margot Senden in Kerkrade geboren, binnen een creatieve en muzikale familie. Muzikaal is ze zelf ook. Na de middelbare school ging ze zelfs naar het conservatorium. Maar… daar was ze veel drukker met tekenen dan met muziek! Daarom begon ze in 1990 aan een studie illustratieve vormgeving, zodat wij nu van haar prachtige tekeningen kunnen genieten. Ze werkt als grafisch vormgever en illustrator en ze wil graag een bekende kinderboekenillustrator worden. Margot is getrouwd en heeft twee dochters.

Wil je meer weten over Margot Senden? Kijk dan op www.margotsenden.nl

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Margot Senden

Het weer in Limburg
vrijdag 27 november 11:58 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 8.1 °C ZZO 1 Min: 6 Max: 10
Evenementen