Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Maastricht in actie voor een duurzame wereld
donderdag 24 september 08:30

Maastricht is Global Goals stad en dat vieren we. Van 25 tot 30 september organiseert Mondiaal Maastricht samen met partners uit de stad het tweede Act for Global Goals Festival.

Het thema dit jaar is Solidariteit met de wereld om ons heen en met elkaar. We verbinden de natuur met de samenleving en de economie voor een duurzame, rechtvaardige en inclusieve toekomst voor Maastricht en de wereld. Organisaties die zich inzetten voor een duurzame en rechtvaardige samenleving openen tijdens het festival hun deuren met meer dan 30 inspirerende activiteiten. Zo laten we zien dat de werelddoelen in Maastricht van ons allemaal zijn.

Overdag is er een breed aanbod aan boeiende activiteiten en workshops verspreid over de stad, natuurlijk Corona-proof. Solidariteit met de natuur en met elkaar staat centraal: shoppen zonder afval, natuurgluren, Global Goals proeven in de buurt, kunst maken, eigen huis verduurzamen, kennis maken met sociale projecten, bijzondere wandeltochten en meer.

's Avonds komt de inspiratie naar je toe via online lezingen waarin bijzondere sprekers, waaronder Ignace Schops, Arjen Wals, Sandra Pellegrom (Nationale SDG Coordinator) en wethouder Anita Bastiaans een stip op de horizon zetten voor 2030: hoe ziet onderwijs voor duurzame ontwikkeling er uit? Wat vraagt de nieuwe circulaire economie van bedrijven? Wat betekenen de Global Goals voor Nederland en Maastricht? Hoe kunnen we wereldwijd samenwerken? En is 1,5°C opwarming niet even belangrijk als 1,5m afstand voor onze toekomst?

De week is verdeeld in zes thema's: Duurzame stad (25/9), Natuur (26/9), Samenleving (27/9), Economie (28/9), Partnerschappen voor de doelen (29/9) en Jeugd leiderschap & Onderwijs (30/9).

Kom ook in actie voor een betere wereld

Aanmelden kan per activiteit via de website: www.actforglobalgoals.eu  of Facebook: www.facebook.com/actforglobalgoals.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Global Goals Day

Act for Global Goals Festival

Het weer in Limburg
zondag 25 oktober 11:07 Zwaar bewolkt en regen Maastricht 12.3 °C Z 3 Min: 12 Max: 14
Evenementen