Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Bijna een derde minder inbraken in Limburg tijdens corona
vrijdag 25 september 08:30

Van maart tot en met augustus 2020 vonden er in Nederland in totaal 19.311 inbraken plaats in woningen en schuren. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar is dit een afname van 18 procent.

In de provincie Limburg nam het totaal aantal inbraken af met 31 procent. Dit en meer blijkt uit een analyse van Independer op basis van de meest recente politiedata.

Grotere afname inbraken dan in Nederland

In de periode maart tot en met augustus 2020 werden er in Limburg in totaal 1.282 inbraken geregistreerd. Dit is een afname van meer dan 30 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2019. De meeste inbraken binnen de provincie vonden plaats in Venlo (178), Maastricht (137) en Heerlen (112). De gemeenten in de provincie Limburg waar juist het minst vaak werd ingebroken zijn Simpelveld (3), Beek (7), Voerendaal en Vaals (beiden 8 geregistreerde inbraken).

Opmerkelijke gemeenten binnen Limburg

Binnen de provincie Limburg viel de gemeente Simpelveld positief op: hier daalde het aantal inbraken met 80 procent van 15 naar 3. Absoluut daalde het aantal inbraken in Maastricht het hardst (-109). Er waren slechts 5 gemeenten waar het aantal inbraken steeg:

  • · Echt-Susteren (+13)
  • · Gulpen-Wittem (+10)
  • · Venray (+8)
  • · Horst aan de Maas (+8)
  • · Bergen (L) (+1)

Open schuurdeur een risico

Inbraak in een schuur of kelderbox op hetzelfde adres als je huis, is in principe gedekt via je inboedelverzekering. Er moet wel echt sprake zijn van inbraak en er moet aangifte zijn gedaan bij de politie. ,,Als de schuurdeur gewoon openstond, geldt de dekking niet.” zegt Eelko van Dijk, schade-expert bij Independer. ,,Let ook op dat er andere regels gelden als de box zich niet op het adres van je huis bevindt. Dat moet je echt opgeven bij je verzekering.”

Benieuwd naar de inbraakcijfers voor uw gemeente? Independer heeft het aantal inbraken per gemeente en provincie weergegeven in interactieve kaarten. Hier vindt u informatie en de laatste trends omtrent inbraken in uw gemeente.

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Independer

Het weer in Limburg
maandag 26 oktober 08:44 Zwaar bewolkt Maastricht 9.4 °C ZW 3 Min: 8 Max: 13
Evenementen