Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
246 wapens ingeleverd in de Week van de Veiligheid
maandag 12 oktober 10:30

Limburgers konden de afgelopen week zonder straf en anoniem van hun wapen af. Dat was een actie in het kader van de ‘De week van de Veiligheid’ mensen.

Het is zaterdagmorgen en alle wapens en de ingeleverde munitie worden geïnventariseerd en geteld. Ronnie Rabuda, de coördinator van de actie voor de eenheid Limburg is érg tevreden: 'Het aantal ingeleverde wapens is veel groter dan verwacht. De verscheidenheid van de ingeleverde stukken is groot. Naast een groot aantal messen en luchtbuksen zijn ook twintig vuurwapens ingeleverd. Een revolver, diverse gasalarmpistolen, hagelgeweren, een zogenaamd stropersgeweer en ook een schietpen. (Dat laatste is een levensgevaarlijk wapen)'.

Bijzonder is ook dat er twee oefenlandmijnen zijn ingeleverd en een Fairbairns Sykes dolk: ‘deze werd in de Tweede Wereldoorlog' door de Engelse commando’s gebruikt om de Duitsers uit te schakelen.’

Museumstukken

Een 'klewang' (wapen uit Nederlands Indië) en een oud ceremonieel wapen van de politie zijn twee stukken waarover in overleg met het openbaar Ministerie wordt gekeken of ze in aanmerking komen voor tentoonstelling in het museum. De overige wapens worden vernietigd.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

wapens

Het weer in Limburg
maandag 26 oktober 07:50 Zwaar bewolkt Maastricht 9.3 °C ZZW 3 Min: 8 Max: 13
Evenementen