Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Liederen uit de schatkamer van de Notre-Dame in Maastricht
maandag 12 oktober 15:00

Het vocaal ensemble Discantus zingt op zaterdag 7 november in de Onze Lieve Vrouwebasiliek een middeleeuws programma vol muzikale schatten uit de Parijse Notre-Dame.

Met werken van twaalfde-eeuwse toonmeesters als Leoninus en Perotinus, en dichters als Adam de Saint-Victor en Pierre Abélard, verklanken de zangeressen het Parijs aan de vooravond van een nieuwe meerstemmige muziekcultuur.

In de schaduw van zijn monumentale, gotische kathedralen onderging Europa’s muzieklandschap in de hoge middeleeuwen een ingrijpende transformatie. Muzikaal leider Brigitte Lesne: ‘Vanaf de tweede helft van de twaalfde eeuw bloeide onder de gewelven van de “Grande Dame” in Parijs een nieuw meerstemmig repertoire op. Ons programma verkent de vroege jaren van deze Parijse polyfonie, die zich in een periode van intense artistieke vitaliteit tot iets heel speciaals kon ontwikkelen.’

Discantus & Brigitte Lesne

Stemmen met karakter en een groepsgeluid dat de som der delen overstijgt: dat is het handelsmerk van Discantus, dat zich onder leiding van Brigitte Lesne richt op repertoire uit de middeleeuwen en vroege renaissance. Historische research, bronnenstudie en notenteksten in originele notatie of eigen transcriptie staan in het hart van de muziekpraktijk van dit ensemble.

Dit concert maakt deel uit van het Seizoen Oude Muziek. In het Seizoen Oude Muziek presenteren de makers van het Festival Oude Muziek de mooiste muziek uit de middeleeuwen, renaissance en barok, uitgevoerd door topmusici op bijzondere locaties in Nederland en België.

Voor tickets zie: www.oudemuziek.nl

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:
Het weer in Limburg
maandag 26 oktober 07:38 Zwaar bewolkt Maastricht 8.8 °C ZZW 2 Min: 8 Max: 13
Evenementen