Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Winkels in Maastricht open op Tweede Kerstdag
zaterdag 17 oktober 08:30

Het college heeft bij hoge uitzondering ingestemd met een verzoek van partijen uit de binnenstad voor openstelling van de winkels op 26 december (Tweede Kerstdag) dit jaar tussen 12.00 en 18.00 uur.

Gelet op de zeer uitzonderlijke omstandigheden ten gevolge van corona heeft het college gemeend in het belang van de economie en werkgelegenheid dit verzoek eenmalig te honoreren.

Coronacrisis

Het behoeft geen toelichting dat 2020 een zeer uitdagend jaar is voor onder andere de winkels en de horeca in de binnenstad. Als college helpen we waar we kunnen en trachten we onze stad zo goed mogelijk door deze crisis te loodsen. Voor veel ondernemers is of wordt de situatie nijpend, nu opnieuw een gedeeltelijke lockdown is afgekondigd. Openstelling op 26 december kan dan ook een steuntje in de rug vormen voor de vele ondernemers die het moeilijk hebben. Bovendien kan de verruiming van de winkeltijden leiden tot meer spreiding van bezoekers. De supermarkten hebben ons eveneens te kennen gegeven dat een verruiming in dit licht wenselijk is.

Verordening Winkeltijden Maastricht 2015

Daarom hebben we besloten gebruik te maken van de hardheidsclause zoals opgenomen in de door uw raad vastgestelde Verordening Winkeltijden Maastricht 2015. Hiermee scheppen we nadrukkelijk geen precedent voor toekomstige jaren. Omdat de ontwikkelingen rondom corona weerbarstig en moeilijk voorspelbaar zijn, geldt als vanzelfsprekend dat dit besluit enkel geëffectueerd wordt onder voorbehoud van de dan geldende landelijke en regionale maatregelen.

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Kerstmis

Winkels in Maastricht

Het weer in Limburg
maandag 26 oktober 08:12 Zwaar bewolkt Maastricht 9.1 °C ZZW 3 Min: 8 Max: 13
Evenementen