Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Tentoonstelling Voice Over in Bonnefanten
maandag 19 oktober 16:00

De tentoonstelling Voice Over, te zien vanaf 20 oktober in Het Bonnefanten, toont een scala aan werken die de politieke macht en de mogelijkheden van de menselijke stem verkennen.

In de nieuwe groepstentoonstelling Voice Over, gecureerd door Maayan Sheleff (1976, Tel Aviv, Israël), wordt gehoor gegeven aan verbannen stemmen, die weerklinken in kunstwerken van over de hele wereld. De tentoonstelling omvat een breed scala aan werken die de politieke macht en de mogelijkheden van de menselijke stem verkennen: van poëtische sculpturen en video-essays, tot participatieve documentaires met ontheemde gemeenschappen.

De laatste jaren komen wereldwijd extreme uitingen van nationalisme, vreemdelingenhaat en isolationisme op, waardoor een groeiend aantal individuen en gemeenschappen niet wordt gehoord. Sommige stemmen beweren voor andere te spreken en laten daarmee geen ruimte voor meerstemmigheid. Voice Over gaat over een minder zichtbare vorm van ballingschap: niet opgelegd om mensen fysiek te kunnen controleren, maar om ze te verstommen.

De kunstenaars kijken naar hun eigen rol als politieke actoren. Ze onderzoeken het gebied tussen spreken en tot zwijgen brengen; wie geeft wie een stem? Hoe kunnen we echt luisteren, en is dat genoeg?

Gastcurator: Maayan Sheleff

Deelnemende kunstenaars: Basel Abbas en Ruanne Abou-Rhame, Lawrence Abu Hamdan, Yusra Abo Kaf, Effi & Amir, Shilpa Gupta, Katarina Zdjelar, Domenico Mangano & Marieke van Rooy, Amir Yatziv.

Beeld: Video still, Places of articulations (Five Obstructions), Effi & Amir, 2020, video installatie.

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Voice Over

Het weer in Limburg
woensdag 25 november 18:06 Zwaar bewolkt Maastricht 8.3 °C ZZW 2 Min: 4 Max: 9
Evenementen