Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Wekelijkse update Coronavirus
dinsdag 20 oktober 15:00

In de week van 14-20 oktober steeg het aantal meldingen van COVID-19, het aantal patiënten in de ziekenhuizen en het aantal IC intensive care -opnames verder.

De snelheid waarmee het aantal nieuwe meldingen stijgt lijkt echter iets af te nemen. Dit zou een gevolg kunnen zijn van de maatregelen die eind september van kracht werden.

In de afgelopen week zijn 55.587 nieuwe meldingen van COVID-19 ontvangen, een stijging van bijna 12.000 (27%) ten opzichte van de week daarvoor. In alle leeftijdsgroepen was een stijging te zien van het aantal positief geteste personen. Het verschil tussen het aantal meldingen in jongere en oudere leeftijdsgroepen wordt echter kleiner. Het aantal nieuwe meldingen lijkt wat minder hard toe te nemen dan een week eerder. Dit zou een effect kunnen zijn van de maatregelen vanaf eind september. Volgende week kunnen we zien of deze trend doorzet.

Het aantal ziekenhuisopnames stijgt onveranderd door. Afgelopen week meldde stichting NICE  1492 nieuwe opnames in verband met COVID-19 op de verpleegafdelingen en 287 nieuwe opnames op de intensive care.

Het aantal door de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst  gemelde sterfgevallen door COVID-19 betreft deze week 185 (vorige week 173). Meer dan 9 op de 10  van de mensen overleden in de afgelopen week was 70 jaar of ouder. Afgelopen week overleden 150 meer mensen dan verwacht op basis van voorgaande jaren (oversterfte) en de week ervoor waren het 200 overlijdens meer . Het CBS Centraal Bureau voor de Statistiek  meldde dit vrijdag in een nieuwsbericht over oversterfte.

De cijfers:

Aantal nieuwe meldingen 55.587      

Aantal meldingen ziekenhuisopnames op verpleegafdeling 1492     

Aantal meldingen ziekenhuisopnames op Intensive Care 287

Overleden 185

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:
Het weer in Limburg
dinsdag 24 november 14:00 Zwaar bewolkt Maastricht 10.7 °C ZZW 3 Min: 3 Max: 9
Evenementen