Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Pascal Cuijpers signeert: Woordenwisseling
donderdag 22 oktober 12:00

Pascal Cuijpers schreef eerder de succesvolle boeken ‘Leraren hebben meer vakantie dan mensen die werken' (2016) en 'Leraren zijn net echte mensen' (2017). Dit jaar verscheen in september zijn nieuwste boek ‘Woordenwisseling'. Pascal Cuijpers is op zaterdag 24 oktober van 14.00 tot 16.00 uur bij Boekhandel Dominicanen om zijn boek te signeren.

In ‘Woordenwisseling’ gaat Pascal Cuijpers op zoek naar de persoonlijke verhalen van gewone, bijzondere mensen. Verhalen die niet altijd voor de hand (b)lijken te liggen en verhalen die aanzetten tot nadenken. Hij correspondeert en gaat in gesprek met 24 BN's (o.a. Dolf Jansen, Monique Klemann, Splinter Chabot, Jan des Bouvrie en Frank van der Lende) uit diverse werkvelden, over onder andere hun onderwijsverleden, dromen en passies en het verloop van hun carrières tot nu toe. Hoe kijken zij terug op hun schooltijd? Hoe staan ze momenteel in het leven? Wat zijn hun ambities, wensen en onzekerheden? Wat zorgt bij deze personen voor verwondering? En vooral: wat kunnen wij als lezer van deze verschillende mensen leren?

Pascal Cuijpers is docent beeldende vorming en faalangstreductietrainer op een middelbare school in Echt. Daarnaast schrijft hij  columns over onderwijs en de maatschappij voor dagblad De Limburger, de Nationale Onderwijsgids en Joop (opinieplatform BNN/VARA).

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Pascal Cuijpers

Het weer in Limburg
vrijdag 27 november 12:55 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 8.5 °C ONO 1 Min: 6 Max: 10
Evenementen