Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Voorstelling Wie is Baas? t/m 8 november geannuleerd
vrijdag 23 oktober 14:00

De feestelijke première van WIE IS BAAS? op 3 november in Maastricht gaat helaas niet door. Toch houden we de moed erin, want bij ons, de spelers, scholen en theaters is er veel animo om de vervallen voorstellingen op een later moment in te halen.

De komende weken gaan we met alle betrokkenen op zoek naar nieuwe data waarop we de voorstellingen veilig kunnen spelen. Over de voorstellingen na 8 november kunnen we pas na de volgende persconferentie een inschatting maken. 

Studio 52nd neemt de voorstelling WIE IS BAAS dit najaar in reprise. De door jongeren geschreven voorstelling over het koloniale heden wordt door professionele theatermakers op het podium gebracht en speelt o.a. in het Afrika Museum en voor middelbare scholen door heel Nederland.

WIE IS BAAS? is geschreven door jongeren van 3 VMBO van Open Schoolgemeenschap Bijlmer. Zij leerden over het koloniaal verleden middels gastlessen van onder andere Akwasi, Glenn Helberg en The Black Archives en zetten hun gedachten en ervaringen over deze zwarte periode uit de Nederlandse geschiedenis om naar toneelteksten. Het schrijfproces leverden bijzondere en relevante teksten op. Verrassende, confronterende verhalen over vrienden en vriendinnen die bevooroordeeld worden behandeld in de supermarkt, trotse verhalen over huid en haar, en heel veel indringende reflecties over afkomst, voorouders, en privileges.

Regie en makers

Onder eindregie van Gable Roelofsen maakten drie theatermakers met en zonder voorouders afkomstig uit de voormalige koloniën van de teksten een muzikale voorstelling van 45 minuten. Na de voorstelling gaan de acteurs in gesprek met het publiek.

Educatie

Zoals bij alle  jongerenvoorstellingen van Studio 52nd is het theaterstuk een middel om met elkaar in gesprek te komen. Theaterdocenten bezoeken alle klassen die de voorstelling hebben gezien om de vaak gevoelige onderwerpen aan te snijden en erover door te praten.

Speeldata          

Alle geplande voorstelling t/m 8 november zijn afgelast. Nieuwe data worden binnenkort bekend gemaakt.

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:
Het weer in Limburg
vrijdag 27 november 13:07 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 8.5 °C ONO 1 Min: 6 Max: 10
Evenementen