Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Campagne fietsverlichting van start
vrijdag 23 oktober 08:30

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is donderdag 22 oktober gestart met de nieuwe publiekscampagne over het belang van goede fietsverlichting.

Komend weekeinde gaat de wintertijd in en vanaf maandag beginnen ook de scholen in het midden en zuiden van Nederland weer. Daarom gaf minister Van Nieuwenhuizen donderdag het startsein voor de campagne ‘AAN in het donker’, vooral bedoeld om jongeren aan te sporen fietsverlichting te gebruiken.

Van Nieuwenhuizen: “De dagen worden korter en ondanks corona moeten mensen in het donker op de fiets voor school of werk. En dan gaat het om zien en gezien worden. Dus: ga AAN in het donker, doe je licht aan en kom weer veilig thuis.”

De overheid trekt in de campagne voor de fietsverlichting op met verschillende andere (maatschappelijke) partijen. Net als het ministerie dragen gemeenten, provincies, ANWB, TeamAlert, VVN, Fietsersbond, politie, RAI Vereniging, Bovag en de regionale organen verkeersveiligheid (ROV) de boodschap over het belang van fietsverlichting uit via radio, posters, sociale media en verschillende activiteiten. Ook scholen en sportclubs kunnen aansluiten bij ‘AAN in het donker’ en van de verschillende communicatiemiddelen voor de campagne gebruikmaken. De campagne loopt tot en met december.

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:
Het weer in Limburg
dinsdag 24 november 17:07 Zwaar bewolkt Maastricht 8.5 °C ZZO 2 Min: 3 Max: 9
Evenementen