Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Magisch Maastricht op het Vrijthof 2020 gaat niet door
vrijdag 23 oktober 14:15

Magisch Maastricht op het Vrijthof, dat gepland stond van 23 november t/m 30 december 2020, gaat niet door. De organiserende stichting Winterevents Maastricht heeft dit besloten in nauw overleg met de gemeente Maastricht.

Organisatoren Ralph Bastiaens en Ralph Meijs over de afgelasting: “De afgelopen maanden hebben wij diverse scenario’s uitgewerkt, steeds passend bij de ontwikkeling van het COVID- 19 virus en de bijbehorende maatregelen. Helaas hebben we, gezien het huidige verbod op het organiseren van een vergunning-plichtig evenement, moeten besluiten om deze editie af te gelasten. De onzekerheid omtrent de toekomstige maatregelen en de daarmee samenhangende financiële-, organisatorische- en gezondheidsrisico’s zijn voor ons als private ondernemers dusdanig groot, dat het onverantwoord zou zijn om nóg langer met dit besluit te wachten.”

Magisch Maastricht op het Vrijthof staat jaarlijks garant voor meer dan 650.000 bezoekers en geeft daarmee een enorme economische ‘boost’ aan de stad Maastricht in de decembermaand. Mede om die reden heeft de organisatie zo lang mogelijk gewacht met dit besluit: “Het is het best bezochte winterevenement van Nederland met hoge waarderingen van deelnemers en bezoekers. Het was al enige tijd duidelijk, dat het evenement in haar traditionele vorm niet door zou kunnen gaan. Maar we hebben nog lang gekeken naar alternatieve invullingen, mede ook om een lichtpuntje te kunnen bieden voor de inwoners, bezoekers en ondernemers van Maastricht. Ook een ‘light’ versie van het evenement zou echter haaks staan op het beleid van de overheid en tevens ongepast zijn tegen de achtergrond van de actuele situatie van het coronavirus.”

“De landelijke aankomst van de Kerstman wordt normaal in het verlengde van Magisch Maastricht op het Vrijthof georganiseerd en gaat daarom ook niet door. Maastricht zal tijdens de feestdagen wel weer, zoals inmiddels gebruikelijk, aangekleed worden met prachtige feestverlichting. De Magische Lichtroute, georganiseerd door Centrummanagement Maastricht, zorgt dit jaar in ieder geval voor een sfeervolle binnenstad. In 2021 (van 26 november t/m 31 december) hopen we daar weer bij aan te kunnen sluiten met een editie van Magisch Maastricht op het Vrijthof met alle traditionele ingrediënten, zoals het reuzenrad, de schaatsbaan, de kerstmarkt, de Magic Christmas World shop en veel ander wintervertier.”

Wethouder John Aarts (evenementen) zegt het volgende over het besluit: “In goed overleg tussen stichting Winterevents en de gemeente is gekeken of een sterk ingeperkt evenement met inachtneming van alle coronaregels mogelijk was. Daar is veel energie in gaan zitten, waarbij veiligheid steeds voorop heeft gestaan. Daarbij moest steeds ingeschat worden hoe de situatie over enige tijd is. Vanuit die inschatting en de recente ontwikkelingen ben ik van mening dat Winterevents een wijs besluit heeft genomen om nu ook het reeds aangepaste plan te laten varen.”

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Vrijthof Maastricht

Het weer in Limburg
vrijdag 27 november 13:05 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 8.5 °C ONO 1 Min: 6 Max: 10
Evenementen