Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Gemeente Lanaken huldigt glansprestatie van Neerharenaar Wilco Kelderman
maandag 02 november 11:30

Wilco Kelderman gooide onlangs hoge ogen in de Giro d’Italia, de grote wielerronde van Italië. De 29 jarige Nederlander van Team Sunweb, die in Neerharen woont, werd 3e in het eindklassement van de ronde en droeg zelfs even de roze leiderstrui.

Voor de gemeente Lanaken is het geweldig dat een inwoner zo een knappe prestatie neerzet. Daarom laat het dit niet zomaar voorbij gaan ook al kan er geen grote huldiging in het gemeentehuis doorgaan. Daarom brachten burgemeester Marino Keulen en schepen van sport Jolein Martens een kort bezoek (buiten) aan huis bij Wilco die pas terug thuis is.

Schepen van Sport Jolein Martens: “We hebben Wilco van harte gefeliciteerd met zijn prestatie en hem een geschenkje overhandigd. In Neerharen kom je als topsporters echt tot rust. Dat zie je wel aan deze glansprestatie. Echt knap!”

Burgemeester Marino Keulen: “Toppers zijn zeldzaam. Je hebt ze nochtans nodig. Als voorbeeld voor anderen en als figuren naar wie wij kunnen opkijken. Mensen hebben dat laatste nodig. Lanaken is de wielergemeente bij uitstek. Wij koesteren onze (wieler)kampioenen.”

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

wielrennen

Wilco Kelderman

Het weer in Limburg
zondag 29 november 08:33 Zwaar bewolkt Maastricht 2.1 °C NO 3 Min: -1 Max: 2
Evenementen