Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Vragen inzake Bijstand uitkering en het jeugdminimumloon
woensdag 04 november 14:00

In een brief aan het college van burgemeester en wethouders stelt PvdA vragen aangaande de bijstand uitkering en het jeugdminimumloon.

Eerder deze week hebben we kennis ervan genomen dat NIBUD middels een meerjarig onderzoek heeft aangetoond dat mensen met lage inkomens steeds vaker niet aan hun betalingsverplichtingen kunnen voldoen.

Hierover hebben we de volgende vragen:

1. Kent u het onderzoek?

2. Bent u het met ons eens dat de huidige crisis de situatie van deze mensen alleen maar zal verergeren?

3. Heeft u er zicht op hoeveel inwoners in Maastricht te maken heeft met deze situatie (excl. hulpvragers die wij niet kennen)?

4. Het blijkt dat met name jonge gezinnen met kinderen tot 12 jaar worden vaak niet op de juiste manier geholpen. Herkent u dit signaal uit het onderzoek? Zo ja, welke oplossingen heeft u voor deze doelgroep in Maastricht?

5. Bent u het met ons eens dat door deze corona crisis nog meer hulpvragenden "onder de radar" blijven?

6. Bent u bereid om de hulpvragers via extra campagnes (sociale media en website gemeente Maastricht) te wijzen op de verschillende hulpmogelijkheden w.o. financiële hulp bij muzieklessen?

7. Mensen met een laag inkomen staan letterlijk en figuurlijk aan de kant en kunnen niet mee sporten. Door deze mensen financieel te ondersteunen stimuleert dat wellicht ook de gezondheid. Heeft u hier een gerichte oplossing voor?

8. Vele mensen stellen een bezoek aan de huisarts uit om op deze manier te voorkomen dat ze door verwijzingen, medicijnen ect. geconfronteerd worden met extra ziektekosten. Kunt u mensen met een laag inkomen tegemoet te komen in het betalen van het eigen risico. (zolang dit nog niet afgeschaft is)?

9. Via Sociale Media vernamen wij dat ook Dhr. Van den Tillaar (KBL) aangeeft dat hij blij is met het onderzoek en dat hetgeen reeds bekend was nu ook onderbouwd is. Wij zijn het eens de opmerking dat je mensen hun bestaanszekerheid moet gunnen en daarmee schulden en stress kunt voorkomen.  Deelt u de mening van Dhr. Van den Tillaar (KBL)? Zo ja, wat gaat u eraan doen om te zorgen dat onze inwoners deze stress niet hoeven mee te maken?

Bron:

https://nos.nl/artikel/2354890-bijstand-en-minimumjeugdloon-veel-te-laag-bedragen-niet-van-deze-tijd.html

https://www.linkedin.com/feedupdate/urn:li:activity:6729030674294030336

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Bijstand

Het weer in Limburg
vrijdag 27 november 12:50 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 8.5 °C ONO 1 Min: 6 Max: 10
Evenementen