Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat de website beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken, gebruiker sesies te regelen en zoekmachine vriendelijke slugs te kunnen wijzigen. Door de site verder te bezoeken, gaat u akkoord met dit gebruik. Lees meer Sluiten
Meer nieuws
Vrijdagmarkt weer volledig op de Markt
donderdag 05 november 08:30

De Maastrichtse vrijdagmarkt vindt vanaf vrijdag 6 november weer volledig plaats op de Markt, Vismarkt en Hoenderstraat. Hiermee komt een einde aan de splitsing van de markt over twee pleinen: Markt en ’t Vrijthof.

De gemeente besloot de markten in mei van dit jaar op te delen door de coronamaatregelen. Marktondernemers op ’t Vrijthof gaven echter aan te kampen met forse omzetverliezen en minder bezoekers. Daarop heeft de gemeente samen met een werkgroep van marktondernemers gezocht naar een oplossing. Deze is gevonden in een geheel nieuwe, coronaproof indeling van de Markt. Zo zijn de looppaden verbreed en bestaat de mogelijkheid om tot eenrichtingsverkeer over te gaan. Ook hebben marktondernemers kraamruimte ingeleverd om een hereniging van alle ondernemers op het plein mogelijk te maken. De openingstijden van de weekmarkt gaan terug naar de oorspronkelijke tijden van 9.00 tot 15.00 uur, zodat bezoekers van de markt zoveel als mogelijk kunnen worden gespreid. De indeling is tijdelijk, zolang de coronamaatregelen gelden. De woensdagmarkt behoudt dezelfde opzet.

“Dit was geen eenvoudige klus,” aldus wethouder John Aarts. “Veilig bezoek van de markt mogelijk blijven maken is het allerbelangrijkste. Daarbinnen hebben we zo goed als mogelijk rekening gehouden met ieders wensen. Met deze evenwichtige nieuwe indeling is dat aardig gelukt. Het is nu aan ondernemers en bezoekers om de maatregelen goed op te volgen en te zorgen dat de markten succesvol en veilig kunnen verlopen.”

 

 

Gebruikte trefwoorden, klik op het trefwoord voor meer artikelen over dit onderwerp:

Vrijdagmarkt

Het weer in Limburg
vrijdag 27 november 11:52 Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder) Maastricht 8.1 °C ZZO 1 Min: 6 Max: 10
Evenementen