Home > Strooiwagens de weg op: kans op nachtelijke gladheid

Strooiwagens de weg op: kans op nachtelijke gladheid

jan 13, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Veel gemeenten hebben al strooiploegen de weg op gestuurd. Even na 22:00 uur was het al glad in sommige plaatsen, zo meldde Meteo Limburg op Twitter.

Het is dinsdagavond en in het begin van de nacht vrijwel overal droog en helder. Daardoor daalt de temperatuur tot of net onder het vriespunt en kan er vorst aan de grond voorkomen. Later in de nacht en in de vroege woensdagochtend kan er een bui vallen met hagel of natte sneeuw. Op de hogergelegen plaatsen in Zuid-Limburg kan er sprake zijn van laaghangende bewolking of mist. Tot de ochtend kan het dan ook glad zijn.

Woensdag overdag is het vrijwel overal droog bij maximaal 5 graden, maar vanwege een stevige westenwind kan het kouder aanvoelen.

Donderdag, vrijdag en zaterdag is het wat kouder dan op woensdag. De kwik tikt dan hooguit 2 of 3 graden aan overdag en in de nacht kan het licht tot matig vriezen. Pas aan het eind van de zaterdag kan er wat regen vallen, mogelijk met natte sneeuw. Zondag wordt het dan weer zachter, maar wel wisselvallig, met lange perioden met regen en enkele buien, en daarbij staat er een stevige wind.

Bron: 1Limburg Nieuws