Home > Handballer Smits gaat opnieuw voor Duitse topclub spelen

Handballer Smits gaat opnieuw voor Duitse topclub spelen

jan 13, 2021 | 1Limburg, Sport

Smits komt over van TTH Holstebro en speelde begin 2020 ook al even voor Magdeburg.

Toen kwam de Oranje-international op huurbasis voor de Duitse topclub uit, nu wordt hij definitief vastgelegd door de club. Smits tekent een contract voor twee jaar en wordt daarmee beloond voor zijn sterke prestaties in de afgelopen periode.

De coach van Magdeburg, Bennet Wieger, onthult dat de club al een tijdje haar vizier op Smits had gericht. “We hebben altijd contact gehouden met Kay. Het lag door zijn goede prestaties voor de hand dat we hem terug wilden halen naar SC Magdeburg.”

Smits, die zondag nog negen keer scoorde voor de nationale ploeg tegen Slovenië, is vanzelfsprekend zelf ook verguld over zijn overstap. “Toen ik vorig jaar in Magdeburg terechtkwam, was voor mij snel duidelijk dat ik hier langer wilde spelen. De organisatie en het team zijn zeer professioneel en ik kan me hier daardoor verder ontwikkelen.”

Mogelijk komt Smits binnenkort met Nederland alsnog in actie op het WK. De handbalheren slaagden er niet in zich te plaatsen voor de mondiale eindronde, maar mogen door het afzeggen van andere landen toch nog hopen op deelname.

Bron: 1Limburg Sportnieuws