Home > Jorrit Hendrix: ‘Geen afscheid, wel een tot ziens’

Jorrit Hendrix: ‘Geen afscheid, wel een tot ziens’

jan 13, 2021 | 1Limburg, Sport

Jorrit Hendrix, geboren in Panningen, kwam als jong talent terecht bij de jeugdopleiding van PSV. Sinds 2013 maakte hij deel uit van de A-selectie. Voordat hij zich donderdag meldt in Dubai bij het trainingskamp van zijn nieuwe club Spartak Moskou sprak hij voor de camera van ESPN over zijn afscheid.

Als PSV’er won Hendrix drie kampioenschappen en tweemaal de Johan Cruijff Schaal. In 2016 reikte hij met de ploeg tot de achtste finale in de UEFA Champions League. Dit seizoen kwam hij nog negen keer in actie voor de Eindhovenaren.

In een bericht op de website van PSV kijkt hij met een goed gevoel terug op zijn jaren: “Een heel groot gedeelte van mijn leven heeft in het teken gestaan van PSV. Daar ben ik trots op. Er zijn tal van mooie herinneringen. Van de kampioen- en vriendschappen tot mijn debuut als international van het Nederlands elftal in het Philips Stadion. Ik ben een echte PSV’er en draag de club, de mensen die hier werken en de supporters voor altijd een warm hart toe. Met die gedachte in mijn achterhoofd vertrek ik. Ik kijk uit naar een nieuw avontuur bij een topclub in een sterke competitie.”

Bron: 1Limburg Sportnieuws