Home > Video: Adopties helpen Kasteelpark Born winter door

Video: Adopties helpen Kasteelpark Born winter door

jan 13, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

De nijpende situatie treft ook Kasteelpark Born dat maandelijks ongeveer 25.000 euro aan kosten moet ophoesten terwijl er geen inkomsten zijn.

Naast dat de lonen van medewerkers moeten worden doorbetaald, moeten ook de dieren dagelijks gevoederd worden en dat kost behoorlijk wat geld. In april vorig jaar startte het dierenpark met adoptiemogelijkheden en dat bracht behoorlijk wat geld in het laatje.

“Toen we begonnen waren er tien adoptanten”, vertelt parkbeheerder Theo Meeks. “Intussen zijn dat er ongeveer 1700”.

Omdat er nu meer adoptanten zijn dan dat het Kasteelpark dieren heeft, zijn sommige dieren door meerdere personen onder de hoede genomen. “We hebben maar vier varkens, terwijl er bijna 120 mensen een varken hebben geadopteerd”, vertelt Meeks.

“We hebben het over een opbrengst van misschien wel 100.000 euro”, vertelt Meeks. “Maar dat bedrag is in mei binnengekomen en inmiddels zitten we in januari”.

Toch maakt Meeks zich nog geen zorgen. “Ik verwacht dat wij als doorstroomlocatie toch wel weer in maart open kunnen.” Daarnaast is er een regeling in gang gezet voor de dierentuinen, maar daar wordt op z’n vroegst pas in februari iets van uitgekeerd.”

Bron: 1Limburg Nieuws