Home > Giakoumakis knalt VVV-Venlo met vierklapper voorbij ADO

Giakoumakis knalt VVV-Venlo met vierklapper voorbij ADO

jan 13, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

De Griekse topscorer van de Eredivisie had zondag ook al beide Venlose doelpunten gemaakt in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Willem II. Hij staat nu op zestien doelpunten in zestien wedstrijden.

De wedstrijd begon met tien minuten vertraging omdat doelman Luuk Koopmans een shirt droeg dat teveel leek op het shirt van VVV-Venlo.

VVV-Venlo kreeg na amper vijf speelminuten een penalty nadat Zinédine Machach door Shaquille Pinas onderuit werd gehaald in het strafschopgebied. Goalgetter Giakoumakis schoot de bal vanaf de stip bijna vanuit stand in de Haagse touwen: 0-1. Een paar minuten later werkte ADO Den Haag zich bijna opnieuw in de nesten, maar Machach kwam aan de rand van het strafschopgebied niet tot een schot.

ADO kreeg daarna meer grip op de wedstrijd, maar Michiel Kramer schoot een scherpe voorzet van John Goosens naast. Aan de overkant schoot Giakoumakis op het doel van Luuk Koopmans. De doelman wendde het gevaar af met een fraaie reflex.

De Hagenezen joegen op de gelijkmaker. Daryl Janmaat schoot over het doel en een vrije trap halverwege de eerste helft werd in de VVV-muur geschoten. Ook Marko Vejinovic en Ricardo Kishna namen het doel van Thorsten Kirschbaum – zonder succes – onder vuur. VVV moest in de slotfase van de eerste helft alle zeilen bijzetten om ADO Den Haag van het lijf te houden, maar wist de voorsprong met glans vast te houden.

De Venlonaren kregen na rust kansen de voorsprong te vergroten. Simon Janssen schoot naast en ook Giakoumakios en Roy Gelmi kregen de bal niet in de touwen. Daarna was het billen knijpen voor de Venlonaren. Milan van Ewijk stuitte op doelman Thorsten Kirschbaum en een schot van Vicente Besuijen werd door de VVV-goalie gepakt.

ADO had het overwicht, maar VVV-Venlo verdubbelde de voorsprong. Giakoumakis kopte een voorzet van Danny Post in de touwen: 0-2.

Na een driedubbele wissel kwamen de Hagenezen terug tot 1-2. Nadat Daryl Janmaat de bal op de paal had geschoten, knalde Samy Bourard de bal in het doel van Thorsten Kirschbaum.

Kort daarna vergrootte Georgios Giakoumakis de voorsprong weer tot twee treffers. VVV counterde, Yahcuroo Roemer zette de bal voor en de Griekse aanvaller maakte zijn derde doelpunt van de wedstrijd.

ADO Den Haag zette daarna alles op alles om de achterstand te verkleinen, maar de VVV-defensie bezweek niet onder de druk.

Vijf minuten voor tijd werd Yahcuroo Roemer in het strafschopgebied onderuitgehaald en mocht Giakoumakis opnieuw aanleggen vanaf elf meter. Hij knalde de bal vanaf de stip in de linkerhoek van het Haagse doel en bezorgde zo VVV een fraaie 1-4 overwinning.

Bron: 1Limburg Nieuws