Home > John van Soerland (59) nieuwe algemeen directeur VDL Nedcar

John van Soerland (59) nieuwe algemeen directeur VDL Nedcar

jan 14, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

De 59-jarige Van Soerland is sinds december 2019 directeur van VDL MPC in Amersfoort. Het bedrijf verzorgt de productie, montage en prototyping van complexe plaatwerkonderdelen, mechanische componenten en samenstellingen.

Daarvoor heeft hij zo’n 35 jaar diverse leidinggevende functies bekleed bij bedrijfsonderdelen van Philips. Ook heeft hij arbeidservaring in onder meer China, India, Taiwan en Amerika opgedaan.

Paul van Vuuren kondigde in december aan dat hij een stapje opzij zou doen. Hij stond drie jaar aan het roer in Born en wordt nu lid van de hoofddirectie van de VDL Groep in Eindhoven.

Tot en met 2023 bouwt VDL Nedcar auto’s voor BMW Group. Vanaf 2024 dienen nieuwe opdrachtgevers aan de autofabriek te worden verbonden. Volgens VDL Groep zal de internationale ervaring van Van Soerland een meerwaarde zijn. “Mondiaal is er volop belangstelling voor de kwaliteit, leverbetrouwbaarheid én competitiviteit van VDL Nedcar. In Born werken fantastische vakmensen in een hypermoderne, vergaand geautomatiseerde fabriek”, zegt Van Soerland.

Autofabriek VDL Nedcar is onderdeel van het Eindhovense familiebedrijf VDL Groep. Naast Nedcar heeft de VDL Groep tal van zusterbedrijven die actief zijn in de metaalindustrie. De gecombineerde jaaromzet in 2019 bedroeg 5,780 miljard euro.

Bron: 1Limburg Nieuws