Home > Handballer Jorn Smits verkast naar Denemarken

Handballer Jorn Smits verkast naar Denemarken

jan 14, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

De 28-jarige handballer uit Geleen sluit aan bij de club van zijn broer Kay. Voorlopig is het verblijf in Denemarken tot de zomer van 2021.

Holstebro kreeg op het einde van het jaar 2020 te maken met langdurig geblesseerden. Mede door zijn goede optredens tijdens de interlands met het Nederlands team kwam Jorn Smits in beeld bij Holstebro. De linkeropbouwer is nu tot het einde van het seizoen als vervanger aangetrokken.

In Denemarken wordt Jorn met zijn broer Kay herenigd. In het verleden speelden de broers nog nooit in clubverband bij hetzelfde team. Zijn broer Kay verruilt op het einde van het seizoen de Deense ploeg in voor de Duitse topclub SC Magdenburg. Beide broers begonnen hun carrière bij handbalclub Vlug en Lenig uit Geleen.

In 2011 vertrok hij naar de handbalschool van Skanderborg Håndbold in Denemarken. In 2012 keerde Smits terug naar Nederland om te spelen voor Volendam. Hij groeide uit tot aanvoerder van het team en werd een vaste waarde in het nationaal team. Gedurende de tijd dat Smits bij Volendam speelde werd er eenmaal het landskampioenschap, tweemaal de nationale beker en één keer de Nederlandse Supercup gewonnen door Volendam.

In 2016 verkaste de opbouwspeler van Volendam naar Randers .Twee seizoenen daarna vertrok Smits naar het Duitse Emsdetten en begin 2020 keerde hij bij Volendam terug.

Bron: 1Limburg Nieuws