Home > Handballers kunnen WK uit het hoofd zetten

Handballers kunnen WK uit het hoofd zetten

jan 14, 2021 | 1Limburg, Sport

Dat heeft handbalfederatie IHF aan de Nederlandse bond laten weten. De ploeg, waar steevast zo’n zes Limburgse spelers deel van uitmaken, hoopte op het laatste moment toch naar Egypte af te mogen reizen.

Doordat Tsjechië en de Verenigde Staten begin deze week vanwege coronabesmettingen binnen hun selecties zich terugtrokken, mochten Noord-Macedonië en Zwitserland alsnog deelnemen aan de mondiale eindronde. Derde reserve Nederland, dat zich niet via de reguliere weg had weten te plaatsen voor het WK, hoopte daardoor bij nóg een afmelding alsnog te mogen deelnemen. Dat scenario komt nu echter niet uit.

De Nederlandse bond verklaarde zich bij de IHF bereid om de nationale ploeg naar Egypte te sturen, indien nodig. Bondscoach Richardsson zat woensdag op luchthaven Schiphol al klaar voor de mogelijke reis.

“Ik heb mijn vlucht naar IJsland voor de zekerheid maar vast geskipt. Ik had werkelijk waar niet gedacht dat de situatie zo snel zou veranderen”, zei de IJslander. “Begin deze maand had ik er nog geen moment bij stilgestaan, maar nu is het anders. Als we een oproep krijgen, gaan we. De spelers zijn er klaar voor. Het is voor hen een droom op een WK te spelen.”

De enige keer dat de handballers meededen aan een WK was in 1961. In januari vorig jaar was de Nederlandse mannenploeg, waar Luc Steins uit Voerendaal en Kay Smits uit Geleen sterkhouders zijn, voor het eerst actief op een EK.

Bron: 1Limburg Sportnieuws