Home > Ajax beloont Schuurs met contractverlenging van 3 jaar

Ajax beloont Schuurs met contractverlenging van 3 jaar

jan 15, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

De verlenging van zijn contract, dat nog liep tot 30 juni 2022, is voor Schuurs een beloning voor zijn ontwikkeling in het afgelopen jaar.

Hij werd basisspeler in het hart van de verdediging en drong dit seizoen ook door tot de voorselectie van het Nederlands elftal. Zijn naam werd, wederom, in verband gebracht met de Engelse topclub Liverpool. Daar zou Schuurs de langdurig geblesseerde Virgil van Dijk moeten vervangen. Voor Schuurs op dit moment in zijn loopbaan geen optie, hij kiest voor een langer verblijf in Amsterdam.

De 21-jarige Schuurs maakte zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax op 26 september 2018 in de bekerwedstrijd HVV Te Werve – Ajax (0-7). Hij speelde tot nu toe 43 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax, waarin hij twee doelpunten maakte. Daarvoor doorliep hij de opleiding van Fortuna Sittard en hij maakte daar ook zijn debuut in het betaalde voetbal.

Met Ajax werd Schuurs in het seizoen 2018-2019 kampioen van Nederland en legde hij daarnaast bij de club beslag op de KNVB Beker. In 2019 won hij met Ajax de Johan Cruijff Schaal.

Bron: 1Limburg Nieuws