Home > Roda JC verdedigt pover en verliest van De Graafschap: 1-3

Roda JC verdedigt pover en verliest van De Graafschap: 1-3

jan 15, 2021 | 1Limburg, Sport

De Superboeren uit Doetinchem hadden in de eerste helft geen kind aan de Kerkradenaren en hadden bij rust al een comfortabele 0-3 voorsprong. Na rust redde verdediger Stefano Marzo de Kerkraadse eer.

Roda JC stond door een kopbal van Ralf Seuntjens al binnen vijf minuten met 0-1 achter. Hij stond volledig vrij, kreeg de bal uit een voorzet en gaf doelman Hoekstra het nakijken.

Een paar minuten later kreeg aanvoerder Kees Luijckx in het strafschopgebied de bal tegen zijn arm. Scheidsrechter Teuben wees naar de stip, waarna doelpuntenmaker Seuntjens de bal laag en te zacht in de linkerhoek schoot en Hoekstra de bal klemvast pakte.

Roda JC kreeg via Benji Bouchouairi een kansje om de achterstand weg te werken. Na een rush knalde hij op het doel van De Graafschap, maar zijn schot werd geblokt door de Doetinchemse defensie.

Er was nog geen half uur gespeeld of Roda JC mocht opnieuw aftrappen nadat Joey Konings de voorsprong voor zijn club uit een hoekschop verdubbeld had. Hij schoot de bal bij de eerste paal binnen.

Erik Falkenburg kreeg na die tegentreffer de kans gevaar te stichten, maar kreeg de bal randje zestien niet onder controle.

Op slag van rust werd de achterstand van Roda JC nog groter. Een voorzet van Julian Lelieveld kwam op de rand van het strafschopgebied bij Elmo Lieftink terecht, die de bal achter doelman Hoekstra schoot en 0-3 op het scorebord bracht. De Kerkradenaren hadden in de eerst helft aanvallend nauwelijks iets in te brengen en blunderden verdedigend.

Roda liet zich ook in de tweede helft veelal op eigen helft terugdringen en De Graafschap joeg op een vierde treffer. Doelman Hoekstra stond echter zijn mannetje bij een uithaal van Joey Konings. Ook Ralf Seuntjens probeerde Hoekstra te verschalken, maar de doelman wist de bal over de achterlijn te werken.

Met nog een kwart wedstrijd voor de boeg kreeg Roda de eerste echte kans tegen het team uit de Achterhoek. Een gevaarlijke voorzet werd door doelman Rody de Boer losgelaten, waarna de bal uiteindelijk bij Thijmen Goppel belandde. De pijlsnelle aanvaller schoot echter onbesuisd naast.

Ook De Graafschap probeerde verandering te brengen in de stand. Elmo Lieftink schoot van zestien meter hoog over het Kerkraadse doel en tien minuten voor tijd knalde Danny Verbeek de bal uit een vrije trap snoeihard op de lat.

In de slotfase kwam Roda JC via Stefano Marzo op 1-3. Erik Falkenburg schoot de bal van rechts in het Doetinchemse strafschopgebied, waarna de verdediger de bal in de touwen knalde. Roda JC mocht daarna nog een vrije trap nemen aan de rand van het strafschopgebied, maar de trap van Danny Bakker ging via de muur van De Graafschap over het doel.

Daarna waren de Superboeren dichtbij de 1-4. Eerst schoot Jesse Schuurman een voorzet van de voet van Ralf Seuntjens in handen van doelman Hoekstra en verdween een lobje van Daryl van Mieghem over het doel.

Roda JC had weinig in de melk te brokkelen en ging met 1-3 ten onder tegen De Graafschap.

Bron: 1Limburg Sportnieuws