Home > Ouders: ‘Rutte heeft de incassobureaus nooit hoeven betalen’

Ouders: ‘Rutte heeft de incassobureaus nooit hoeven betalen’

jan 15, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

“We hebben nog altijd schulden en de vraag is hoe we dat allemaal gaan betalen. Het heeft 10 jaar geduurd, we konden niet eens naar de tandarts”, zeggen beide ouders.

“Dit had nooit mogen gebeuren. Heel veel vrienden en familie die het niet wilde geloven. Jullie werken allebei fulltime? We hebben door het optreden van de Belastingdienst nog steeds schulden. Ik vraag me af hoe we dit nog allemaal moeten betalen”, zegt Aytac.

Het kabinet Rutte is als één blok afgetreden, wat in de Nederlandse politiek zelden gebeurt. “Wij zijn al gestraft, nu hebben de politiek verantwoordelijken ook hun straf”, zegt het gedupeerde gezin.

Na wekenlang overleg over de toeslagenaffaire, stapte het kabinet vrijdag op. Het nam daarmee verantwoordelijkheid voor de jarenlang uit de bocht gevlogen fraudeaanpak van de Belastingdienst. Duizenden ouders raakten hierdoor in grote financiële en geestelijke problemen. Een speciale Kamercommissie oordeelde in een snoeihard rapport dat dit te wijten was aan de volledige ambtelijke en politieke top.

Bron: 1Limburg Nieuws