Home > Ook in 2021 geen Kennedymars in Sittard

Ook in 2021 geen Kennedymars in Sittard

jan 17, 2021 | 1Limburg, Sport

Het besluit heeft opnieuw alles te maken met het coronavirus en de onzekerheid over wat er in mei mag of niet mag.

Rond deze tijd zou de organisatie al belangrijke verplichtingen moeten aangaan en zouden andere zaken in gang moeten worden gezet. Vanwege de onzekerheid wordt daarvan afgezien. De veiligheid van de deelnemers en de vrijwilligers die de tocht mogelijk maken, speelt daarbij een grote rol, aldus de organisatie.

Verplaatsen naar het najaar is voor de organisatie geen optie, omdat de mars telkens op Paaszaterdag plaatsvindt. 16 april 2022 is nu de datum waarop de eerstvolgende editie van de 80 kilometer lange wandelmars moet doorgaan. De organisatie gaat ervan uit dat het coronavirus dan wel onder controle zal zijn.

De Sittardse Kennedymars werd voor het eerst gelopen in 1963. De mars is vernoemd naar de toenmalige Amerikaanse president John F. Kennedy. Die daagde zijn bevolking dat jaar uit met de uitspraak dat de moderne mens in staat moest zijn om binnen 20 uur 50 mijl, ofwel 80 kilometer te lopen. De Sittardse mars is inmiddels meer dan 100.000 keer gelopen door alle deelnemers tezamen.

In de 57ste editie, die nog moet gaan plaatsvinden, zouden mogelijk twee wandelaars meedoen die de tocht al voor de vijftigste keer lopen.

Bron: 1Limburg Sportnieuws