Home > Onderzoek naar uitlatingen Limburgse arts bij coronaprotest

Onderzoek naar uitlatingen Limburgse arts bij coronaprotest

jan 18, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

“We gaan eerst het gesprek met hem aan en de zaak uitgebreid onderzoeken”, laat een woordvoerder weten. In het uiterste geval kan er een tuchtzaak volgen.

Piet van Herten, zoals de arts heet, nam zondag deel aan een anti-coronademonstratie in Amsterdam. Tijdens een tv-interview met een regionale zender zei hij onder meer dat er nu geen corona meer in ons land is en dat er niemand met Covid-19 op de IC-afdelingen ligt. “Och man, laat je niets wijsmaken. Er ligt niemand op de IC. De artsen faken alles. Voor iedere patiënt krijgen ze 20.000 euro. Maar zoiets wordt toch niet uitgezonden”, zei hij.

De inspectie gaat dus nu onderzoek doen naar zijn uitlatingen. De beroepsgroep van homeopaten ziet geen mogelijkheden om in te grijpen omdat het hier zou gaan om de vrijheid van meningsuiting. De 75-jarige arts heeft nog steeds een praktijk in Maasbree. Daar zou hij ook op grote schaal gezondheidsverklaringen afgeven aan mensen die geen mondkapje willen of kunnen dragen. Hij zou er al duizenden hebben uitgegeven, zo zei hij tegen de regionale omroep.

De homeopaat wilde maandag niet reageren. De arts is nog steeds BIG-geregistreerd. Dat wil zeggen dat hij bepaalde kennis en kwaliteit moet hebben om zijn vak te mogen uitoefenen. In het ergste geval kan hem zijn BIG-registratie worden ontnomen.

Bron: 1Limburg Nieuws