Home > Negen jaar celstraf geëist tegen oppasvader baby Fabian

Negen jaar celstraf geëist tegen oppasvader baby Fabian

jan 18, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

De baby kwam op 11 oktober 2017 om het leven in de woning van Robin en zijn vrouw Cynthia van den H. (33) in Brunssum.

Maandag, op de eerste dag van het proces, liet de aanklaagster weten genoeg bewijs te zien voor doodslag door Robin. Fabian zou dusdanig hard door elkaar zijn geschud en tegen zijn hoofd zijn geslagen dat hij daaraan overleed. Volgens deskundigen past het letsel van de baby niet bij een ongeluk. Robin en Cynthia claimen dat er wel sprake was van een ongeluk.

Hun zoon zou het campingbedje waarin Fabian sliep omver hebben getrokken. Door die klap zou de oppasbaby het uiteindelijk fatale letsel hebben opgelopen. De ouders van Fabian geloven daar niets van. “De houding van deze verdachten is verwerpelijk”, zei slachtofferadvocate Floor Oehlen maandag. “De conclusies van deskundigen zijn bikkelhard. Mijn cliënten willen de waarheid horen.”

Oehlen vroeg voor beide ouders een vergoeding van 30.000 euro schokschade. “Moeder heeft gezien hoe haar zoon op een brancard naar buiten werd gebracht. Vader was voor zijn werk in Den Haag, is met loeiende sirenes naar het ziekenhuis gebracht, maar kwam te laat. Fabian was overleden.”

Volgens justitie is er te weinig bewijs om Cynthia te vervolgen voor de doodslag. Haar man zou het fatale geweld hebben toegepast. Als het aan justitie ligt, krijgt Cynthia wel een taakstraf van 60 uur voor het mishandelen van haar eigen zoon in september 2020. Ze zou het jongetje meermaals hebben geslagen en geschopt. Daarnaast zou ze hem aan zijn oren hebben getrokken.

De vrouw gaf die mishandeling maandag gedeeltelijk toe. Naar eigen zeggen sloeg ze hem drie keer in het gezicht en schopte ze hem drie keer; zijn oren zou ze niet hebben aangeraakt. “Ik heb er zo’n spijt van.” Advocaten Bart Tip (Cynthia) en Ryan Palmen (Robin) komen dinsdag aan het woord. Zij mogen dan reageren op de eis van justitie. Over twee weken doet de rechter uitspraak.

Bron: 1Limburg Nieuws