Home > Limburgse karters zien kans op wereldtitel in rook opgaan

Limburgse karters zien kans op wereldtitel in rook opgaan

jan 18, 2021 | 1Limburg, Sport

De organisatie ziet zich genoodzaakt om de wedstrijd af te gelasten nadat de premier van Portugal, António Costa, nieuwe strengere lockdownregels heeft aangekondigd die in het hele land worden toegepast.

Voor dit wereldkampioenschap in het Portugese Porti Mao hadden zich Mees Houben (Heerlen), Reno Francot (Echt), Luuk Neessen (Panningen) en Mick Nolten (Stein) weten te plaatsen. De Limburgse coureurs hadden hun startplek weten te bemachtigen door goede prestatie in het seizoen 2020 neer te zetten. Door de afgelasting zien zijn hun kans om wereldkampioen te worden in rook opgaan.

De finalewedstrijden stonden oorspronkelijk gepland in het najaar van 2020 in Bahrein. Wegens de pandemie zijn zij zowel wat betreft datum als ook locatie naar Portugal verplaatst. De races zouden naast het Formule 1-circuit, op het Kartodromo Internacional do Algarve, van 23 tot en met 30 januari plaatsvinden.

De tweede afgelasting heeft als gevolg dat er voor het seizoen 2020 uiteindelijk geen wereldkampioenen in de Rotax Max Challenge in de boeken kunnen bijgeschreven worden. De wedstrijden later in 2021 inhalen is geen optie omdat de meeste deelnemers door hun leeftijd ondertussen zijn doorgestroomd naar een andere leeftijdsklasse. Om een zo eerlijk mogelijke strijd te garanderen, zouden de coureurs in Portugal met gelijkwaardig materiaal in hun betreffende klasse rijden.

Max Verstappen reed in het begin van zijn carrière ook een aantal seizoenen in de Rotax Max Challenge. Hij wist in deze klasse diverse kampioenschappen binnen te halen. In 2013 behaalde de huidige Red Bullcoureur de meest toonaangevende titel die er in de kartsport te behalen is binnen: het FIA wereldkampioenschap KZ.

Bron: 1Limburg Sportnieuws