Home > ‘Programma samenstellen dat Dumoulin vertrouwen geeft’

‘Programma samenstellen dat Dumoulin vertrouwen geeft’

jan 18, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Kerckhoffs deed zijn uitspraken in het L1-programma .

Dumoulin maakte afgelopen seizoen zijn rentree in het wielerpeloton na lang blessureleed. In de Tour de France offerde hij zich op voor Primoz Roglic en werd de Maastrichtenaar uiteindelijk zevende. In de Ronde van Spanje gaf Dumoulin op. Tijdens de Tour had de Jumbo-Visma-renner last van zadelpijn, maar volgens Kerckhoffs ook last van een gebrek aan zelfvertrouwen. “Eigenlijk heb je het hele seizoen gezien dat hij opzoek was naar vertrouwen. Je moet voor dit jaar een programma samenstellen waardoor hij meer vertrouwen kan krijgen. Hij moet voor overwinningen rijden.”

In maart is Dumoulin kopman in de Italiaanse rittenkoers Tirreno-Adriatico, maar Kerckhoffs zou Dumoulin al eerder in het seizoen wedstrijden laten rijden. “Het zou verstandig zijn om hem in februari ook een rittenkoers te laten rijden waar hij dan ook kopman is.”

Volgens Kerckhoffs gaat Jumbo-Visma dit jaar wederom met drie kopmannen naar de Tour de France: Primoz Roglic, Steven Kruijswijk én Dumoulin. “De ploegleiding heeft bij elkaar gezeten om het juiste programma samen te stellen en zijn er toch uitgekomen dat ze met z’n drieën gaan rijden.” Volgens Kerckhoffs gaat Jumbo-Visma het wel anders aanpakken. “De kracht van Jumbo-Visma hebben ze nooit kunnen uitbuiten. Ze zijn nu vooral bezig met een tactiek om renners meer vrijheid te geven, waardoor ze Pogacar (de winnaar van afgelopen jaar red.) in problemen kunnen brengen.”

Dumoulin zal in Frankrijk hulp krijgen van een ploeg- en provinciegenoot. Mike Teunissen uit Ysselsteyn staat volgens Kerckhoffs op dit moment op het lijstje om de Tour te rijden. “Mike is iemand die op het vlakke z’n werk kan doen en hij voelt koerssituaties goed aan.” Teunissen miste afgelopen jaar de Tour door een blessure.

Kerckhoffs sprak ook nog over Wout Poels. Volgens de wielerjournalist moet de renner uit Blitterswijck niet voor het kopmanschap gaan. “Ik denk dat Wout vrij moet gaan koersen en het klassement moet loslaten. Hij moet af en toe knechten en de kans grijpen in een bergrit voor een etappezege. Dat kan hij. Een klassement in de Tour geloof ik niet in. De Vuelta zou kunnen, want dat is wel een ronde die hem goed ligt.”

Bron: 1Limburg Nieuws