Home > Stemmen over spoedpost Weert een dag verplaatst

Stemmen over spoedpost Weert een dag verplaatst

jan 19, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Vanwege een verklaring van Mark Rutte over het aftreden van het kabinet en een debat over het rapport over de toeslagaffaire is de stemming een dag verplaatst. Dat heeft Kamervoorzitter Khadija Arib dinsdagmiddag gezegd.

De motie is donderdag 14 januari ingediend door de SP-Kamerleden Henk van Gerven en Maarten Hijink, tijdens een algemeen overleg over het medisch zorglandschap. Met die motie roept de minister van medische zorg, Tamara van Ark (VVD), op om met de zorgverzekeraars af te spreken dat de spoedeisende hulp en de acute geboortezorg behouden blijven bij het Sint Jans Gasthuis in Weert.

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft plannen gemaakt om de zorg te centraliseren. Voor een van de kleinste ziekenhuizen van Nederland, dat van Weert, kan dat betekenen dat de spoedeisende hulp verdwijnt. Directeur Inge de Wit van het Sint Jans Gasthuis uitte daar eerder ook al haar zorgen over.

Eerder werd al een petitie ingediend om de spoedpost in Weert te behouden. De petitie van initiatiefnemer Paul Lempens is meer dan 13.000 keer ondertekend.

Bron: 1Limburg Nieuws