Home > Trots en teleurstelling bij MVV: ‘Kon niet spannender’

Trots en teleurstelling bij MVV: ‘Kon niet spannender’

jan 19, 2021 | 1Limburg, Sport

Mares miste in de penaltyserie de zesde, beslissende, MVV-strafschop. Dat leidde natuurlijk tot teleurstelling in het MVV-kamp, maar coach Darije Kalezic is vooral trots over de progressie en strijdlust van zijn team.

Na 90 minuten stond er een 2-2 stand op het scorebord in de gure Geusselt. In de verlenging piepte en kraakte het bij MVV, maar de Maastrichtenaren slaagden erin een strafschoppenserie uit het vuur te slepen. Nadat Excelsior de vierde penalty gemist had kon Joy-Lance Mickels MVV op matchpoint zetten, maar ook hij miste. Vier pingels later werd de misser van Mares de thuisploeg fataal.

MVV-doelman Mike Havekotte had eerder in de strafschoppenserie de inzet van Excelsior-spits Elias Mar Omarsson gepareerd, maar de keeper werd door scheidsrechter Pol van Boekel letterlijk en figuurlijk teruggefloten. Terecht, erkent de goalie, die wél vindt dat het doelmannen met de huidige regels haast onmogelijk wordt gemaakt om penalty’s te stoppen. “Een penaltynemer mag bij wijze van spreken drie koprollen maken, maar een keeper mag niet van de lijn”, zegt hij.

Het was voor MVV, dat door het uitsluiten van amateurverenigingen uit het bekertoernooi de vorige twee rondes had mogen overslaan, de eerste kwartfinaleplaats geweest in vijftien jaar.

Donderdag doen VVV-Venlo en Fortuna Sittard een gooi naar de kwartfinale. Fortuna speelt dan om 18:45 uur een uitduel bij NEC, VVV ontvangt dan om 21:00 uur Go Ahead Eagles. Beide duels zijn live te volgen via L1 Radio.

Bron: 1Limburg Sportnieuws