Home > RIVM onderzoekt coronacijfers in Noord- en Midden-Limburg

RIVM onderzoekt coronacijfers in Noord- en Midden-Limburg

jan 20, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

De GGD Limburg-Noord staat wat de cijfers betreft voor een raadsel en heeft daarom de hulp van het RIVM ingeroepen. “We zien de cijfers, maar we kunnen ze niet duiden”, zegt een woordvoerder van de GGD woensdag.

Op welke termijn het onderzoek start en wanneer het is afgerond, is nog niet duidelijk. Het RIVM is woensdagmiddag niet in de gelegenheid om het onderzoek toe te lichten. “Maar reken er niet op dat het snel klaar is”, tempert de GGD-woordvoerder de eventuele verwachtingen.

Uit het wekelijkse cijferoverzicht van het RIVM en de Limburgse GGD’en is dinsdag gebleken dat Limburg de afgelopen week relatief gezien de meeste coronabesmettingen van heel Nederland heeft. “Maar waar het aan ligt dat Limburg-Noord langdurig een rode vlek is, weten we dus niet”, zegt de GGD-woordvoerder.

Dat in Limburg het aantal coronabesmettingen per 100.000 inwoners hoog ligt, komt voornamelijk door de GGD-regio Limburg Noord. Bergen, Nederweert, Venray, Weert en Horst aan de Maas hebben al wekenlang veel hogere besmettingscijfers dan de rest van de provincie. Het aantal besmettingen per inwoner ligt over de afgelopen maand in Bergen zelfs twee keer zo hoog als het landelijk gemiddelde.

:

“Limburg-Noord en Twente zijn regio’s waar de cijfers minder hard dalen”, constateert Jaap van Dissel woensdagmiddag tijdens een technische briefing aan Tweede Kamerleden, over de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Van Dissel is de directeur van het Centrum Infectieziektebestrijding van het RIVM. Een duiding geeft hij verder niet.

Bron: 1Limburg Nieuws