Home > Hoge coronacijfers: ‘Geen signalen voor Britse variant’

Hoge coronacijfers: ‘Geen signalen voor Britse variant’

jan 21, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Dat zegt Jac Rooijmans, directeur van GGD Limburg-Noord, donderdagochtend in de .

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) doet van alle PCR-testen steekproeven om te achterhalen om welke variant het gaat. Volgens de directeur heeft het RIVM dus niet aangegeven dat er sprake is van veel mutanten van Covid-19. “Daarmee zeg ik niet dat het niet in Limburg-Noord bevindt”, zegt Rooijmans.

Uit het wekelijkse cijferoverzicht van het RIVM en de Limburgse GGD’en is dinsdag gebleken dat Limburg de afgelopen week relatief gezien de meeste coronabesmettingen van heel Nederland heeft. GGD Limburg-Noord heeft daarom bij het RIVM aan de bel getrokken om mee te denken wat de oorzaak is dat het aantal besmettingen in die regio hoog blijft. “We zien niet echt een oorzaak. Toen hebben we aan het RIVM gevraagd om met ons mee te denken. Ze hebben een soort denktank die samen met ons naar de cijfers kijkt. We hopen dat daar iets uitkomt.”

Vooral in de gemeenten Bergen, Nederweert en Horst aan de Maas ziet de GGD-directeur een hogere besmettingsgraad. “Wat we wel weten is dat waar sprake is van hoge incidentie (aantal nieuwe gevallen binnen een bepaalde tijd, red.), het heel snel verspreidt en langzaam afbouwt Daarin zullen we niet uniek zijn in Nederland.”

Rooijmans verwacht dat het RIVM volgende week met feedback komt.

Bron: 1Limburg Nieuws