Home > Miljoenenverlies voor Toverland door coronajaar

Miljoenenverlies voor Toverland door coronajaar

jan 21, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Volgens het park werden 534.000 bezoekers geteld in 2020. Een daling van 38 procent vergeleken met 2019.

De daling in inkomsten en bezoekersaantallen is een direct gevolg van de coronamaatregelen. Het attractiepark hield vorig jaar 85 dagen de poorten gesloten op dagen waar ze eigenlijk open zouden zijn. Op de dagen dat het attractiepark wel open kon, waren er door de coronaregels veel minder bezoekers welkom dan normaal. Een gevolg van de coronacrisis was daarnaast nog dat veel minder scholen, bedrijven en andere groepen zich meldden op het park.

Het nettoverlies van 2.850.000 euro noemt de parkdirecteur een ‘ongelofelijke flinke klap’. Ondanks de forse negatieve resultaten zegt het park dat de continuïteit is gewaarborgd en Toverland een ‘magische toekomst tegemoet gaat’.

Ondanks de coronaregels keek het park ook naar wat wél kon. In de zomervakantie werden openingstijden verlengd om bezoekers te spreiden en werd ingezet op de behoefte aan overnachtingen in eigen land. Toverland opende een pop-upcamping. Daar vonden volgens het park bijna 10.000 overnachtingen plaats.

Het park wilde het jaarlijkse Halloween-festijn door laten gaan, maar zwichtte uiteindelijk na kritiek in de media. Het evenement is normaal goed voor veel extra bezoekers.

Toverland laat weten de uitbreidingsplannen niet uit te stellen na dit miljoenenverlies. Een woordvoerder kan nog niet zeggen wat die uitbreidingsplannen precies inhouden. Het park heeft uitgesproken de ambitie te hebben om de 1 miljoen bezoekers per jaar te halen. Ook ligt er de wens voor een hotel.

Bron: 1Limburg Nieuws