Home > NEC stunt in bekertoernooi tegen Fortuna Sittard

NEC stunt in bekertoernooi tegen Fortuna Sittard

jan 21, 2021 | 1Limburg, Sport

Trainer Sjors Ultee gaf Mickaël Tirpan, George Cox en Zian Flemming rust. Zij begonnen op de bank. Vaste doelman Yanick van Osch bleef aan de kant. Alexei Koselev nam zijn plaats in, die voor het eerst sinds oktober vorig jaar weer onder de lat stond.

Fortuna Sittard was in de beginfase van de wedstrijd nog wel op dreef, al werden de kansen van Tekie, Hansson en Semedo niet benut. De Sittardse ploeg speelde slordig en in een laag tempo. Trainer Sjors Ultee ergerde zich aan het spel van zijn team en verscheen regelmatig aan de zijlijn. Net voor rust kreeg Fortuna dan toch een enorme kans maar Samuel Moutoussamy, de vervanger van Zian Flemming, kreeg de bal van heel dichtbij niet in het doel. De ruststand was dan ook 0-0.

Ultee had eigenlijk zijn aanvallers Mats Seuntjens en Zian Flemming willen sparen voor de wedstrijd komende zondag tegen Ajax. Maar bracht de twee toch in het veld. Het had meteen effect. Vers in het veld liet Flemming zien dat hij in vorm is en maakte hij de 0-1 tegen zijn oude club. Lang kon Fortuna daar niet van genieten. In de stromende regen kopte Rangelo Janga in de 64ste minuut de gelijkmaker binnen.

Na zeven minuten spelen in de eerste verlenging is het Sebastian Polter die bij een hoekschop Cas Odenthal licht vastpakt. Scheidsrechter Blom is onverbiddelijk en geeft NEC een penalty. Jordy Bruijn laat dit buitenkansje niet liggen en zet NEC op 2-1. Een paar minuten later is het de 20-jarige wisselspeler Thomas Beekman die de voorsprong voor de Nijmegenaren vergroot naar 3-1. Maar Fortuna veert op als opnieuw Zian Flemming de aansluitingstreffer maakt.

Na de eerste verlenging is de stand 3-2 in het voordeel van NEC. In de tweede verlenging zet Fortuna aan maar blijft het 3-2 in het voordeel van de thuisploeg.

Komende zaterdag wordt er rond 22.30 uur geloot voor de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker.

Bron: 1Limburg Sportnieuws