Home > VVV-Venlo bereikt met een 1-0 zege laatste 8 in bekerstrijd

VVV-Venlo bereikt met een 1-0 zege laatste 8 in bekerstrijd

jan 22, 2021 | 1Limburg, Sport

VVV begon de wedstrijd in eigen huis in de stromende regen. De Venlonaren speelden niet bepaald in de sterkste samenstelling, maar drukten de ploeg uit Deventer vanaf de aftrap op eigen helft terug.

Kansen leverde dat niet op. Go Ahead Eagles was na bijna een kwartier spelen gevaarlijk, toen Antoine Rabillard de bal voorzette, maar Chris Kum voorkwam dat Francis Owen Ross de bal in het Venlose netje kon schieten. Daarna ging Yahcuroo Roemer op het doel van doelman Gorter af, maar de Deventer goalie greep alert in, voordat Roemer kon schieten.

VVV verhoogde de druk op de Eagles-defensie, maar de thuisploeg kwam goed weg toen Luuk Brouwers bij een uitval Jacob Mulenga bediende. Zijn schot ging via de buitenkant van de paal over de achterlijn.

Jafar Arias schoot daarna met een afstandsschot naast, maar tien minuten voor rust kwam VVV met 1-0 voor, toen Aaron Bastiaans de bal hard buiten bereik van Gorter in de linker kruising schoot.

Go Ahead Eagles wilde met een offensief snel antwoord geven op het doelpunt van de Venlonaren. Delano van Crooij werkte een kopbal van Antoine Rabillard over de achterlijn en een harde voorzet van Bradley van Hoeven was te scherp voor Mulenga en te moeilijk voor Rabillard.

De bezoekers probeerden direct na de hervatting de stand in evenwicht te brengen. Roy Gelmi stopte Mulenga af toen die alleen op doelman Van Crooij afkwam. Daarna redde Van Crooij bij een kopbal van Mulenga en kon ook Sam Beukema de Venlose doelman niet met een afstandsschot passeren.

De Deventenaren bleven aandringen. Mulenga kreeg een dot van een kans op de gelijkmaker, maar doelman Delano van Crooij voorkwam dat de spits kon scoren. Erkan Eyibil zorgde voor het volgende gevaar, maar Delano van Crooij redde andermaal.

Tien minuten voor tijd kregen de Venlonaren eindelijk weer een kans om de score te vergroten. Aaron Bastiaans zette de bal van de linkerkant voor, waarna Jafar Arias de bal over het doel van Jay Gorter kopte.

VVV kreeg in de slotfase meer ruimte en dat leverde kansen op. Zinedine Machach stuurde Jafar Arias weg. Hij scoorde, maar het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. Go Ahead Eagles kreeg in blessuretijd, na een overtreding van Danny Post, een vrije trap op 25 meter van het Venlose doel, maar de bal verdween in de handen van Delano van Crooij, die ook in blessuretijd zijn doel schoon hield.

De Venlonaren hadden meer moeite met de Deventenaren dan verwacht, maar wonnen met 1-0 en bereikten voor het eerst sinds het seizoen 1995/1996 de kwartfinale van de KNVB beker.

Komende zaterdag wordt er rond 22.30 uur geloot voor de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker.

Bron: 1Limburg Sportnieuws