Home > Massaontslag bij schuifdakenbouwer Inalfa in Venray

Massaontslag bij schuifdakenbouwer Inalfa in Venray

jan 22, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Als toeleverancier van de auto-industrie heeft het bedrijf flink last van de ingestorte automarkt. De reorganisatie was vorig jaar september al aangekondigd.

Het bedrijf werd eerder al op het nippertje gered van de ondergang door de Chinese eigenaar BHAP en een aantal banken. Het bedrijf ging toen bijna ten onder door de te snelle en onvoldoende gestuurde groei van de onderneming.

Vorig jaar verdwenen bij Inalfa in Venray al 85 banen. Bij deze ronde zullen ook gedwongen ontslagen vallen. Het personeel krijgt volgende maand meer duidelijk wie het gaat treffen. Met de vakbonden is een sociaal plan overeengekomen.

De Duitse topman Jörg Buchheim liet eerder al aan het Financieele Dagblad weten dat er wel wat herstel was, maar dat door de coronacrisis de omzet met een kwart is gedaald. Buchheim noemde Inalfa ‘qua kosten niet competitief’. Maatregelen om financieel weer stabiel te worden, konden volgens de topman niet uitblijven.

De productie in Venray wordt verplaatst naar een Inalfa-fabriek in Polen, laat een woordvoerder weten. “In Venray blijft het hoofdkantoor gevestigd, maar daar verdwijnen ook zo’n veertig banen. Het bedrijf wil van een centrale organisatie naar meer een regionale organisatie. Daarnaast blijft in Venray een onderdeel onderzoek en innovatie aanwezig. Het is een stevige ingreep maar noodzakelijk om eind dit jaar weer financieel stabiel te zijn.”

Bron: 1Limburg Nieuws