Home > Tom Dumoulin stopt voorlopig met wielrennen

Tom Dumoulin stopt voorlopig met wielrennen

jan 23, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

De Maastrichtenaar heeft het besluit in samenspraak met zijn ploeg Jumbo-Visma genomen.

Dumoulin wil de tijd nemen om goed na te denken over zijn toekomst. Hij zegt al langere tijd een druk te voelen om te moeten presteren. De wielrenner wil een aantal zaken in zijn hoofd op een rijtje zetten.

Wanneer hij terugkeert op de fiets, is nog niet bekend. Dumoulin was deze week met zijn team op trainingskamp in Alicante, in Spanje.

“Ik heb gisteren het besluit genomen”, zet Dumoulin. En de ploeg steunt me daarin en het voelt echt goed. Het is echt alsof er een rugzak van honderd kilo van mijn schouders is gegaan. Ik werd meteen helemaal vrolijk wakker. Het voelt gewoon zo goed dat ik eindelijk het besluit heb genomen van: ik ga echt even de tijd nemen voor mezelf. Dat zegt genoeg.”

“Ik voel al een behoorlijke tijd dat ik heel moeilijk weet hoe ik mijn weg moet vinden als Tom Dumoulin de wielrenner. Met de druk die erbij komt kijken, met de verwachtingen van verschillende partijen. Ik wil het gewoon heel graag heel goed doen voor heel veel mensen.”

Dumoulin worstelt met de balans in zijn wieler- en privéleven. “Ik wil graag dat de ploeg blij is met mij, ik wil graag dat de sponsoren blij zijn, ik wil graag dat mijn vrouw en mijn familie blij zijn. Ik wil het voor iedereen goed doen, maar daardoor ben ik het afgelopen jaar eigenlijk mezelf vergeten. Wat wil ík nou? Wil ik nog wielrenner zijn? Zo ja, hoe?”

Bron: 1Limburg Nieuws