Home > Heel Limburg wordt wakker met sneeuw

Heel Limburg wordt wakker met sneeuw

jan 24, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Volgens Meteo Limburg is heel Limburg bedekt met een laagje sneeuw. “Er is duidelijk meer sneeuw gevallen dan verwacht”, aldus het weerbureau.

In Vijlen ligt tot 10 centimer sneeuw en hogerop in die regio zelfs meer. In Ubachsberg is 9 centimeter gemeten. Ook in Noord- en Midden-Limburg is sneeuw blijven liggen, al is dat ietsje minder dan in het Heuvelland. De laatste keer dat dit in Noord- en Midden-Limburg voorkwam, was in januari 2019, zo weet het weerbureau.

Volgens Meteo Limburg is het in het laatste deel van deze maand (21 tot en met 31 januari) sinds de jaren negentig opvallender kouder geworden met relatief vaak winterweer. “Deze sneeuwverrassing past in dat onderzoek”, aldus Meteo Limburg.

Er is nog meer kans op (natte) sneeuw zondag. Het wordt 3 tot 4 graden. De sneeuw gaat smelten, maar in de heuvels blijft het witte poeder liggen.

Door de winterse neerslag is er sprake van gladheid. Ook komt verspreid over het land gladheid door bevriezing van natte weggedeelten voor. Reden dat het KNMI gisteravond al code geel heeft afgegeven voor het hele land.

Bron: 1Limburg Nieuws