Home > Invaller Hunte verlengt ijzersterke serie VVV-Venlo: 0-1

Invaller Hunte verlengt ijzersterke serie VVV-Venlo: 0-1

jan 24, 2021 | 1Limburg, Sport

Invaller Torino Hunte kroonde zich met een fraai afstandsschot tot matchwinner. De ploeg van Hans de Koning is met drie overwinningen, een gelijkspel én een zege in het bekertoernooi nog ongeslagen in 2021.

Thorsten Kirschbaum was in de eerste helft de meest opvallende VVV’er. De doelman hield zijn elftal op de been door Twente-spits Danilo twee keer van scoren te houden: in de openingsfase kwam hij als winnaar uit een 1-op-1-duel met de Braziliaan, later had hij een knappe redding op een afstandsschot in huis. Daarnaast zag de keeper dat Gijs Smal en Queensy Menig met hun schoten het doel misten.

VVV-Venlo bracht de eerste helft vooral op de eigen speelhelft door en meldde zich slechts mondjesmaat aan de overkant. De enige mogelijkheid die de Venlonaren vóór rust creëerden kwam met wat toeval tot stand. De bal kwam bij Georgios Giakoumakis terecht, maar de spits slaagde er in de draai niet in de leren knikker tussen de palen te koppen.

Ook in de tweede helft had VVV op het gladde veld in de Grolsch Veste moeite om scoringskansen te creëren. De thuisploeg was gevaarlijker en leek na een dik uur voetbal op voorsprong te komen, maar de inzet van opnieuw Danilo rolde tergend langzaam nét aan het doel voorbij. Enkele minuten later diende zich de grootste kans voor VVV aan: invaller Torino Hunte schoot een lage voorzet in, maar Twente-goalie Joël Drommel sloeg de bal knap uit de hoek.

Bij het ingaan van het slotkwartier was het alsnog raak voor VVV en Hunte. De ingevallen buitenspeler bekroonde een uitstekende aanval met een haarfijn schot in de kruising: 0-1. Vito van Crooy had de marge nog kunnen verdubbelen, maar belangrijker was dat VVV achterin de gelederen gesloten hield. Twente zocht nog wel naar de gelijkmaker, maar de Venlonaren hielden stand.

VVV blijft door de overwinning veertiende in de Eredivisie, met 19 punten uit 18 duels. Daarmee komt het in punten op gelijke hoogte met Fortuna Sittard en is de marge ten opzichte van een nacompetitieplek gegroeid tot acht punten.

De Koelclub verloor sinds de jaarwisseling geen enkele wedstrijd. In de Eredivisie werd achtereenvolgens gewonnen van Willem II (2-1) en ADO Den Haag (1-4) en gelijkgespeeld tegen SC Heerenveen (1-1). Bovendien werd donderdag in de achtste finale van de KNVB Beker gewonnen van Go Ahead Eagles (1-0). Met die goede serie gaan de gedachten terug naar het begin van het vorige kalenderjaar: in 2020 bleef VVV de eerste zeven duels ongeslagen.

Bron: 1Limburg Sportnieuws