Home > Geplande opnames LVK-finale gaan niet door

Geplande opnames LVK-finale gaan niet door

jan 24, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

In de plaats daarvan zijn clips van de finalisten te zien tijdens de uitzending van de LVK-finale.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat er in de Muziekgieterij in Maastricht opnames voor de LVK-finale werden gemaakt van de artiesten. Nu is besloten om een uitzending te maken op basis van hun ingezonden clips. “We zijn gedwongen door de regelgeving om met video te gaan werken”, zegt Ron Aspers van Stichting LVK.

Eerder was er onenigheid na het besluit van de organisatie om de LVK-finale helemaal niet op televisie uit te zenden, maar alleen op radio. Verschillende carnavalsartiesten waren boos en wilden een gesprek met de organisatie van het LVK. Zelfs de politiek bemoeide zich met de kwestie. Uiteindelijk werd een oplossing gevonden door de artiesten op een coronaproof locatie te laten optreden.

De 20 finalisten werden zondagmiddag bekendgemaakt op L1 Radio. Zuid-Limburg is met elf finalisten de grootste vertegenwoordiger. Uit Noord-Limburg staan vijf artiesten in de finale en uit Midden-Limburg zijn dat er vier.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 is op vrijdag 5 februari en wordt uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en .

Bron: 1Limburg Nieuws