Home > Pflücke reddende engel voor Roda JC

Pflücke reddende engel voor Roda JC

jan 24, 2021 | 1Limburg, Sport

Door die drie punten hebben de Kerkradenaren de play-offs nog steeds in het vizier.

Toch ging het niet soepel. Coach Jurgen Streppel, weer op de bank na zijn coronaperikelen, had een basisplaats ingeruimd voor spits Fabian Serrarens. Dat ging ten koste van linksachter Mitchel Keulen en dat betekende tegelijkertijd dat Lambrix, Luijkx en Marzo de drie enige echte verdedigers in de ploeg waren. Danny Bakker kwam daar als gelegenheids centrale verdediger bij. Enerzijds om voetballend van achteruit wat extra’s toe te voegen, anderzijds om het centrum stabieler te maken.

Beide lukte in het eerste deel van de wedstrijd niet. Want ook het duo Luijckx-Bakker gaf centraal achterin veel ruimte weg, zoals Luijckx en Lambrix dat in de afgelopen weken tegen NAC en De Graafschap ook al deden op cruciale momenten. De eerste kans in de wedstrijd was voor de bezoekers en na bijna 20 minuten was Lambrix uit positie, werd het centrale duo uit elkaar getrokken en kon Jeredy Hilterman helemaal vrij en van dichtbij binnentikken: 0-1.

Het leek alsof Roda JC de tegentreffer nodig had om wakker geschud te worden, want er kwam iets meer tempo en druk en dat resulteerde in de gelijkmaker van Erik Falkenburg na een half uur spelen. Niet veel later moest doelman Paes gestrekt op een kopbal van de aanvallende middenvelder en bracht de lat redding op een nieuwe kopbal van Falkenburg.

Datdebeloften uit Utrecht een fris team hebben, wisten ze bij Roda JC ongetwijfeld. In augustus oefenden beide teams tegen elkaar in Kerkrade. Ook toen moest Roda JC een 1-0 achterstand wegwerken en won het nog met 2-1. De doelpunten kwamen destijds van Croux en Alberg. In november, toen in de competitie, verloor Roda JC kansloos met 2-0 op Sportcomplex Zoudenbalch. In, misschien wel, de zwakste wedstrijd van het seizoen.

Het meeste gevaar van Roda-zijde kwam via de razendsnelle Thijmen Goppel. Als hij, bijvoorbeeld, het overzicht gaat houden en zijn laatste pass onder controle krijgt dan gaat dat het elftal nog veel plezier opleveren. Dat lukte in de tweede helft maar mondjesmaat. Sterker, de beste kansen waren voor de bezoekers toen doelman Hoekstra een bal uit de bovenhoek moest tikken en Mallahi de paal raakte. Maar Patrick Pflücke zorgde na een uur spelen voor de opluchting toen hij op aangeven van Goppel de bal vrijmaakte en beheerst afrondde: 2-1. Daarna kwam de thuisclub niet meer echt in de problemen en met wat meer zorgvuldigheid was de score verder uitgebouwd.

Om aansluiting te houden met de top 8 van de ranglijst, en dus uitzicht op een play-off plaats, moést Roda JC winnen. Dat lukte dus, maar om echt serieus mee te gaan doen moet ook de wisselvalligheid uit het team. Volgende week zaterdagmiddag staat de uitwedstrijd tegen Dordrecht op het programma, een week later komt Jong PSV op bezoek in Kerkrade. En dankzij de volle buit tegen Jong FC Utrecht is er dit seizoen nog steeds veel te winnen voor Roda JC.

Bron: 1Limburg Sportnieuws