Home > Scholten overweegt extra bevoegdheden voor Venlose politie

Scholten overweegt extra bevoegdheden voor Venlose politie

jan 25, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Scholten doet deze uitspraak maandagochtend in de . Vanwege de ongeregeldheden in Venlo en Blerick zondagavond denkt Scholten erover na om het noodbevel dat hij zondagavond heeft afgekondigd op te nemen in de plaatselijke noodverordening. “Voor alle stedelijke gebieden van Venlo.” Dan gaat het behalve om Venlo en Blerick ook om Tegelen. In Blerick is volgens Scholten met een molotovcocktail gegooid.

De politie mag dan onder meer mensen preventief fouilleren, identiteitscontroles uitvoeren en kofferbakken bekijken. De politie mag dat dan doen, zonder dat mensen ergens specifiek van verdacht worden en het is erop gericht om te voorkomen dat er opnieuw rellen uitbreken in de stad.

Volgens Scholten zijn er in Venlo zondagavond tijdens de rellen bij het station nog geen arrestaties verricht. “We hebben wel camerabeelden, die gaan we bekijken.” Volgens Scholten kunnen degenen die op de beelden herkend worden erop rekenen dat de politie hen op komt halen.

In Venlo is een agent gewond geraakt nadat een een steen door een autoruit is gevlogen.

:

Scholten is behalve burgemeester van Venlo ook voorzitter van de Veiligheidsregio Limburg-Noord. Maandagmiddag vergadert hij met het Veiligheidsberaad de avondklokrellen.

Bron: 1Limburg Nieuws