Home > Burgemeester Roermond: ‘Desnoods leger inzetten’

Burgemeester Roermond: ‘Desnoods leger inzetten’

jan 25, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Voor maandagavond heeft de burgemeester alvast een noodbevel afgekondigd, dat geldt voor héél Roermond.

De politie krijgt daardoor meer bevoegdheden. Zo mogen agenten mensen aanhouden en fouilleren zonder dat daar aanleiding voor is. Ook in Venlo, Blerick en Tegelen geldt vanaf maandag een .

Zondagavond gingen tientallen demonstranten de straat op in de Roermondse wijk Donderberg. De hoofdingang van het gelijknamige winkelcentrum werd volledig vernield; relschoppers beukten de ruiten in met winkelwagentjes.

Donders houdt er rekening mee dat het maandagavond opnieuw mis gaat. In obscure appgroepen wordt weer tot actie opgeroepen. Maar volgens de burgemeester is het lastig in te schatten of dat grootspraak is of dat het serieuze plannen zijn. Zo’n 75 agenten staan in elk geval klaar om in te grijpen als dat nodig is. En daar is de Mobiele Eenheid van de politie nog niet bij gerekend.

Roermond was niet de enige plek in Limburg waar het zondagavond mis ging: ook in Venlo en Stein hielden relschoppers huis uit protest tegen de avondklok in Nederland. Zaterdagavond waren er ook al rellen in Stein. Als de rellen structureel worden, moet volgens Donders maar het leger worden ingezet om de politie bij te staan tegen de oproerkraaiers.

Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid zei eerder op maandag nog dat het kabinet niet van plan is het leger in te zetten om nieuwe rellen te voorkomen.

Bron: 1Limburg Nieuws